Doliu în lumea filmului. Un celebru actor s-a stins din viață. Durere imensă

Doliu imens în lumea filmului la nivel mondial. Actorul american Yaphet Kotto, cunoscut pentru apariţiile din filme precum “James Bond” şi “Alien”, s-a stins din viață luni, la vârsta de 81 de ani, în Filipine.

Anunțul tragic a fost făcut de soția sa, Sinahon Thessa. Cei doi au fost căsătoriți timp de 24 de ani, iar aceasta a declarat că încă este șocată de dispariția soțului ei.

“Sunt tristă și încă șocată de moartea soțului meu, Yaphet”, a scris soția lui Yaphet Kotto pe pagina personală de Facebook. În ceea ce privește cauza morții actorului, aceasta nu a făcut nicio declarație în acest context.

Yaphet Kotto a fost un celebru actor. El s-a născut în 1939, în New York, fiind fiul lui Gladys Marie, asistentă medicală ce a devenit şi ofiţer al armatei americane, şi al lui Avraham Kotto, afacerist născut în Camerun, dar care a ajuns în SUA la mijlocul anilor 1920.

Doliu imens în lumea filmului

Pasiunea sa pentru actorie a început devreme, motiv pentru care, Yaphet Kotto a început să studieze actoria la vârsta de 16 ani. Trei ani mai târziu, el a debutat în piesa “Othello”.

În ceea ce privește cariera sa pe micile ecrane, ca actor de film, el a debutat la vârsta de 23 de ani, cu un rol mic în pelicula “4 for Texas”, film în care vedete au fost Frank Sinatra, Dean Martin, Anita Ekberg şi Ursula Andress.

Yaphet Kotto a devenit celebru graţie rolurilor Dr. Kananga / Mr. Big din “James Bond Live and Let Die” şi Parker din primul film “Alien”.

De menționat este faptul că o altă tragedie în lumea filmului a avut loc la începutul acesti an. Actriţa americană Cloris Leachman a murit la finalul lunii ianuarie, la vârsta de 94 de ani din cauze naturale în casa ei din Encinitas (California, SUA) vegheată de fiica sa, informează portalul TMZ, citat de EFE.

Leachman, care de-a lungul carierei a câştigat un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar în filmul „The Last Picture Show” (1971) şi nouă premii Emmy, a devenit cunoscută în anii ’70 datorită rolurilor din televiziune.

În aceeaşi perioadă, a primit un rol important în comedia horror „Tânărul Frankestein” (1974), un film cunoscut pe plan internaţional, în regia lui Mel Brooks.

Cariera sa a debutat însă în 1946, odată cu participarea la concursul de frumuseţe Miss America, care i-a adus ulterior primul său rol în televiziune.