Fostul atacant Viorel Turcu, care în cariera sa a jucat la FC Argeş, Steaua şi Dinamo, a decedat la vârsta de 60 de ani, a anunţat, duminică Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

Născut pe 9 august 1960, Viorel Turcu şi-a început cariera în 1977 şi s-a retras în 1992, jucând la FC Argeş, Steaua, Dinamo, FC Olt Scorniceşti, UTA Arad, Nistrul Chişinău şi Szarvasi Vasas.

A debutat în Divizia A la 17 ani şi 10 luni, într-un meci din 1977-1978, cu FC Bihor, în deplasare.

A câştigat titlul cu FC Argeş, Dinamo şi Steaua şi Cupa României în două rânduri cu cele două echipe bucureştene. A adunat 7 selecţii la echipa naţională, reuşind să înscrie o dată, într-un meci cu Japonia.

Bunul său prieten, marele portar Helmuth Duckadam a transmis cu tristețe un mesaj de rămas bun printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Trebuia sa ne vedem pe 1 Decembrie. Am vorbit aseară. Azi… ne-ai părăsit fără niciun preaviz. Rămas bun, prieten drag! Dumnezeu să te odihneasca in pace!”, a fost mesajul emoţionant transmis de către fostul mare portar Helmuth Duckadam la aflarea veştii triste. Duckadam era bun prieten cu Viorel Turcu de mai bine de trei decenii.

A trecut printr-o perioadă grea

Viorel Turcu a trecut printr-o perioadă grea în ultimele luni, după cum transmite GSP. „Soţia mea şi-a rupt şi ea piciorul, l-a avut în ghips mai mult de o lună. Eu am ajutat-o”, oftează fostul atacant. A mai suferit un şoc: i-a murit cățelul, Sara, în vârstă de 13 ani. „Am plâns două luni! M-a salvat de la moarte de două ori: intrasem în comă şi căzusem lat în sufragerie, iar câinele îmi muta capul, să nu îmi înghit limba!”.

„Am trecut plin clipe groaznice. Cînd mi s-a amputat primul picior, am fost anesteziat doar în zona picioarelor. Am auzit cînd au pornit flexul, a fost teribil.

Mă întâlnesc des cu foştii colegi. Bumbescu a rămas la fel de glumeţ, dar mai are poante sinistre. Într-o zi, m-a trimis la pedichiură. Eu am râs, dar cei care nu îl cunoşteau au rămas gură-cască”, spunea fostul internațional Viorel Turcu.