Este doliu uriaș în lumea filmului. Un mare regizor britanic Michael Apted, cunoscut mai ales pentru seria documentară “Up” a murit vineri. Acesta a semnat și filmul din seria James Bond “The World Is Not Enough”(1999).

Michael Apted a murit vineri la vârsta de 79 de ani, a declarat agentul său.

Michael Apted regizase, printre altele, filmele “Coal Miner’s Daughter” (1980) şi “Gorillas in the Mist” (1988). El a fost și unul dintre realizatorii serialului de succes “Rome” (2005).

În Marea Britanie, acest regizor legendar pentru “Up”, o serie documentară în care a filmat din şapte în şapte ani evoluţia a 14 britanici din medii socio-economice diferite, de la vârsta de şapte ani – la momentul începerii proiectului în 1964 – până la cea de 63 de ani.

Un regizor care a lăsat inimile grele

“Inimile noastre sunt grele astăzi, căci regretăm pierderea acestui apreciat regizor”, a declarat într-un comunicat Thomas Schlamme, actualul director al Directors Guild of America (DGA), al cărui preşedinte a fost şi Michael Apted.

“Suntem profund întristaţi de ştirea morţii lui Michael Apted”, a declarat şi Kevin Lygo, directorul ITV, postul de televiziune care a transmis seria “Up”.

“‘Up’ a arătat cel mai bun lucru pe care îl poate oferi televiziunea în ambiţia şi capacitatea sa de a oglindi societatea şi de a distra oamenii, îmbogăţindu-ne în acelaşi timp perspectiva asupra condiţiei umane”, a adăugat el.

Potrivit lui Thomas Schlamme, Michael Apted lasă în urma sa o soţie şi trei copii.

În urmă cu o zi, o altă veste tristă a lovit lumea filmului. O actriță de legendă a încetat din viață. Cauzele decesului sunt învăluite momentan într-un mister total. Este vorba de celebra actriţa americană, Marion Ramsey. Ea era cunoscută pentru rolurile de pe Broadway şi din seria de filme „Academia de Poliţie”. Actrița a murit la vârsta de 73 de ani iar anunțul trist a fost făcut de agentul ei.