Doliu în lumea sportului! Un cunoscut sportiv s-a stins din viață din cauza unei infecții

Săritorul în apă Ian Matos, component al echipei Braziliei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, a încetat din viaţă marţi la doar 32 de ani, în urma unei infecţii pulmonare, au anunţat surse sportive, citate de agenţia EFE.

Comitetul Olimpic Brazilian (COB) a anunţat decesul sportivului într-un mesaj pe Twitter în care îşi exprimă „profunda tristeţe” pentru „moartea prematură a săritorului olimpic de la trambulină”.

Matos se afla internat din 30 octombrie într-un spital din Ilha Governador, Rio de Janeiro, pentru o infecţie în gât, dar starea s-a complicat cu o infecţie pulmonară care a dus la deces.

Sportivul născut în oraşul Muana, din nordul Amazonului, fost scafandru, a concurat în probele de sărituri de la trambulina de 3 m la Jocurile Panamericane din Brazilia (2010, 2014) şi la Jocurile Panamericane de la Guadalajara (2011), Toronto (2015) şi Lima (2019).

De asemenea, el a concurat la Campionatele Mondiale de nataţie de la Kazan (Rusia, 2015) şi Budapesta (2017), precum şi la Jocurile Olimpice din 2016.

Doliu și în rugby

Internaționalul spaniol de rugby Kawa Leauma a murit în urma unui accident. Tânărul de 32 de ani a murit la spitalul din Amsterdam, după ce fusese internat sâmbătă cu răni grave la cap, transmite The Sun.

Federația Spaniolă de Rugby a confirmat știrea șocantă într-un comunicat, spunând: „Ne pare rău să vă informăm despre moartea peste noapte a lui Kawa Leauma, care a suferit un accident ciudat după meciul Spaniei cu Țările de Jos, la Amsterdam”.

Oficialii au adăugat: „În conformitate cu dorințele soției sale, care în acest moment se deplasează spre capitala Olandei, nu putem oferi mai multe informații momentan și vă cerem respect maxim față de ea și familia ei. Odihnește-te în pace Kawa.”

Leauma, care a călătorit în Olanda cu echipa națională de rugby a Spaniei pentru un meci al Celor Șase Națiuni împotriva Țărilor de Jos, se crede că a căzut de la aproximativ 25 de metri de pe terasa unui centru comercial. Jucătorul născut în Noua Zeelandă a fost transportat de urgență la spital pentru o intervenție chirurgicală.

Ordizia Rugby Elkartea, echipa spaniolă din Țara Bascilor unde a jucat, a recunoscut că ultimele vești de la spital nu erau promițătoare și că va avea nevoie de mai multe operații.

Spania a câștigat meciul împotriva Olandei cu 52-7, dar Leauma, care a avut mai multe apariții pentru Samoa Under-20 înainte de a juca pentru patria sa adoptivă, nu a jucat.