Doliu imens după ce Shawn Rhoden, cel mai vârstnic câștigător al titlului Mr. Olympia s-a stins din viață. Potrivit Fox Sports, acesta a murit în cursul zilei de sâmbătă, la vârsta de doar 46 de ani, după ce a suferit un atac de cord.

De menționat este faptul că, în anul 2018, la vârsta de 43 de ani, Rhoden a uimit lumea culturismului, devenind cel mai bătrân câștigător al titlului de Mr. Olympia. El a debutat în lumea culturismului ca amator în anul 1992, iar după moartea tatălui său din anul 2002, acesta a început să consume alcool, iar în scurt timp a devenit dependent.

După ani de luptă continuă, Shawn Rhoden a reușit să scape de viciul pe care îl avea, iar în anul 2010 a obținut certificarul de profesionist al Federației Internaționale de Culturism și Fitness. Un an mai târziu, el a terminat pe locul 11 la Mr. Olympia.

În 2018, Rhoden a câștigat titlul din nou, atunci când l-a învins pe Phil Heath, care încerca să triumfe pentru a opta oară la rând.

Doliu imens. Un alt culturist a murit de COVID

Amintim faptul că în acest an, lumea culturismului a mai fost zguduită de o veste tragică. Un alt culturist britanic în vârstă de 42 de ani a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus. El era nevaccinat, iar sora sa geamană declara că bărbatul era cel mai sănătos și bine pregătit fizic om pe care în cunoștea. Înainte să ajungă la terapie intensivă, acesta a urcat pe munți în Țara Galilor, relatează The Guardian.

„A crezut că va fi în regulă dacă face COVID. Credea că va avea cel mult o formă uşoară a bolii. Nu a vrut să se vaccineze. Trupul său era plin de toate medicamentele din spital. I-au dat tot ce au avut”, a scris sora lui pe Twitter.

Totodată, în mesajul postat pe pagina sa de Twitter, sora sa dezvăluia că vrea ca lumea să știe de povestea fratelui ei pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze, în speranța că nimeni nu va mai trece prin suferința prin care trece familia ei.
„Mama mea şi-a pierdut băieţelul. Nepoata mea, tatăl ei mult iubit şi de care avea atât de mare nevoie. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple. Mama mea vrea ca oamenii să ştie despre John. Pentru ca povestea lui să salveze viaţa cuiva. Pentru ca durerea şi pierderea să-i determine pe oameni să se vaccineze”, scria aceasta.