Doliu la nivel mondial după ce Gustavo “Halcon” Pena, căpitanul selecţionatei mexicane la Cupa Mondială de fotbal din anul 1970, a murit marți, la vârsta de 78 de ani.

Anunțul decesului său a fost făcut pe contul oficial de Twitter al Ligii Mexicane.

Gustavo “Halcon” Pena a evoluat în cursul carierei sale la echipele Oro Guadalajara, Cruz Azul, Monterrey şi San Isidoro Laguna.

El a participat cu naţionala Mexicului la Cupele Mondiale din 1966 (în Anglia) şi 1970, la turneul final găzduit de ţara sa fiind purtătorul banderolei de căpitan, postură din care şi-a ajutat echipa să acceadă până în sferturile de finală.

La Mondialul din 1970 a participat şi selecţionata României, care s-a clasat pe locul al treilea într-o grupă din care au mai făcut parte Brazilia lui Pele (viitoarea campioană mondială), Anglia şi Cehoslovacia.

Doliu la nivel mondial

Supranumit “El Halcon” (Şoimul), datorită intrărilor sale în forţă pentru recuperarea baloanelor, Gustavo Pena este considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti din a doua jumătate a secolului XX.

Principalele mijloace de informare din Mexic i-au evocat cariera, în timp ce personalităţile fotbalului i-au deplâns dispariţia.

“Zbor înalt”, a scris echipa Leon, campioana fotbalului mexican.

Gustavo Pena a fost inclus în 2019 în Panteonul Gloriilor fotbalului mexican, ca o recunoaştere a realizărilor sale sportive.