Lumea politică din România este în doliu! Un imporant primar a fost găsit mort, chiar în clinica medicală privată unde se trata.

Primarul din Pogana, judeţul Vaslui, se trata de depresie într-o clinică din Alba Iulia

Este vorba despre Cristi Spiridon, primarul comunei Pogana din județul Vaslui. Edilul, în vârstă de 53 de ani, se afla într-o clinică privată din Alba Iulia, acolo unde se trata pentru depresie.

El a fost găsit fără suflare, vineri seara, în salonul în care se afla internat.

Cadrele medicale de la respectiva clinică privată au sunat imediat la 112, iar un echipaj SMURD s-a deplasat de urgenţă la faţa locului. Din păcate, medicii de pe ambulanţă nu l-au mai putut resuscita pe primar.

Cristi Spiridon a fost ales primar al comunei Pogana din Vaslui la alegerile locale de anul trecut. Era primul său mandat de primar în Pogana. Din nefericire, după numai un an de mandat, edilul a început să sufere de depresie, motiv pentru care se şi afla acum în clinica din Alba Iulia.

Spiridon a absolvit Facultatea de Zootehnie la Iași, după care s-a specializat la Școala Superioară de Agricultură „Marcelline” din Lausanne, potrivit realitatea.net.

După absolvirea acestei școli, el s-a întors în Vaslui, unde și-a deschis o afacere în acest domeniu. Deși primise recent o ofertă de muncă în Canada, Cristi Spiridon a decis să rămână în țară, pentru a-și urma visul.

A murit şi fostul preşedinte al Algeriei, cel forţat să renunţe la putere în 2019, după proteste masive

Tot vineri a încetat din viaţă o altă figură importantă a politicii, de data aceasta la nivel internaţional. Este vorba despre fostul preşedinte al Algeriei, Abdelaziz Bouteflika (84 de ani).

Acesta a fost obligat să cedeze să cedeze puterea în 2019, după proteste masive generate de dorința de a candida pentru un nou mandat.

Abdelaziz Bouteflika a trăit în singurătate într-un azil asistat medical din Zeralda, o localitate situată la vest de capitala Alger, după îndepărtarea sa de la putere, în aprilie 2019, sub presiunea armatei şi a străzii.

Căderea sa a devenit inevitabilă după săptămâni de proteste masive împotriva intenţiei anunţate de a candida pentru un al cincilea mandat de cinci ani, după 20 de ani la putere şi în pofida unei sănătăţi precare.

Sursă foto: Dreamstime