Doliu în lumea muzicii din România după ce cântăreața Viorica Galan Dumbravă a încetat din viață. Interpreta avea 72 de ani, iar anunțul tragic a fost făcut de un apropiat de-al ei. Acesta nu a precizat însă care a fost cauza decesului.

„Din păcate…a plecat dintre noi Doamna Viorica Galan Dumbravă în lumea fără dor… în care s-a regăsit cu iubitul ei, Alexandru Dumbravă”, a scris pe o rețea de socializare solistul Marius Zgâianu.

”Veșnică amintire om drag și blând”, a scris și Cătălin Maximiuc, alături de un videoclip cu regretata artistă.

De menționat este faptul că, de-a lungul carierei sale, Viorica Galan Dumbravă a colaborat cu ”Rapsozii Botoșannilor”, dar și cu Ansamblul ”Datina. Totodată, ea a condus și ansamblul folcloric ”Sălăceana” din Săcele și a înregistrat zeci de melodii în studiourile Radiodifuziunii Române.

Aceasta este o altă tragedie care lovește familia Dumbravă. În 2017, soțul artistei, Alexandru Dumbravă a murit și el. Atunci marea artistă declara că trece printr-o situație fără precedent, fiind nevoită să învețe să trăiască singură, după zeci de ani de căsnicie.

Doliu în lumea muzicii. A murit cântăreața Viorica Galan Dumbravă

Amintim faptul că Alexandru Dumbravă, soțul artistei, era descris ca ”o stea a muzicii populare româneşti”. Bărbatul a murit la sfârşitul anului 2016, la vârsta de 82 de ani, în urma unui atac cerebral.

Cei care l-au cunoscut povesteau atunci că ultimii ani de viaţă ai cântăreţului au fost marcaţi de mai multe probleme de sănătate. De-a lungul vieții sale, acesta a bifat mai multe titluri. Lui Alexandru Dumbravă i-a fost acordat, în anul 2010, titlul de „Cetăţean de onoare” al comunei Dumbrăveni, pentru promovarea tinerelor talente din această zonă folclorică, şi, în 2014, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, în cadrul evenimentului „60 de ani de activitate muzical-dramatică a Ansamblului artistic <Ciprian Porumbescu>”.

Totodată, Alexandru Dumbravă a primit o distincţie pentru întreaga activitate în slujba cântecului popular, în calitate de ambasador al acestui colţ de pământ românesc, pe meridianele lumii, bucurându-se de recunoaşterea specialiştilor, dar, în primul rând, de dragostea şi aprecierile publicului.

”Am intrat în noul an 2017 mai săraci. Maestrul Alexandru Dumbravă a lăsat drumul <Din Suceava la Humor>, alegând calea spre stele. Vă sărutăm şi vă iubim, stimată doamnă Viorica Galan Dumbravă. Nu-l vom uita niciodată!”, anunța atunci interpreta Gabriela Teişanu după aflarea veştii.