Doliu în lumea teatrului! Un cunoscut actor român s-a stins din viață. Avea 84 de ani

Este vorba despre actorul Marius Exarhu, tatăl lui Răzvan Exarhu de la Rock FM. Actorul s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani.

„Ne-a părăsit actorul Marius Exarhu! Marius Exarhu (18 Martie 1937 – 14 Noiembrie 2021) a fost actor, între 1955 – 1997 la Teatrul de Păpuși „Cărăbuș” din Brăila. Tot aici, a deținut poziția de director, între 1969 – 1971 și 1990 – 1993.

La Teatrul Maria Filotti a putut fi aplaudat în ultima perioadă, în spectacolele “Casa”, regia Sânziana Stoican și în “La grande magia” , regia Radu Nichifor. Dumnezeu să-l ierte!”, au scris reprezentanții teatrului pe Facebook.

Cine a fost Marius Exarhu

”Valoros artist păpuşar, a activat la Teatrul pentru Copii Brăila (1955 –1993 şi după aceea colaborator până în 1997). A fost director între anii 1969 – 1971 şi 1990-1993. Roluri de referinţă în: Elefănţelul curios 1970 (rolurile Leul şi Şarpele), Albă ca Zăpada 1956 (rolul Prinţul), Punguţa cu doi bani 1979 (rolul Cocoşul), Harap Alb 1977 (rolul principal), M-am jucat într-o zi 1987, Peştişorul de aur (rolul Moşul) 1984, Hänsel şi Gretel 1990 (rolul Vrăjitoarea). Asistent de regie la Chira Chiralina (regia Zoe Anghel Stanca) şi la Trei căsuţe şi trei drumuri (regia Florica Teodoru). A regizat: Băiatul şi vântul, Comoara de D. Vacariu, Artiştii pădurii de N. Ghernet, Albă ca Zăpada de M. Manoilescu, Cei trei purceluşi de E. Toth şi Vreau să fiu mare de Tifirov. Ref. Dumitru Anghel, La Teatrul de Păpuşi: “Băiatul şi vântul” de Nadia Trandafilova [regia Marius Exarhu] în Înainte, Brăila, Nr. 6771 (25 sept. 1966), pg. 2. [C.P.]”, a transmis și Muzeul Brăilei „Carol I” pe rețelele de socializare.

”Mereu pus pe șotii, cu foarte mult umor”

Nicu Alifantis a scris o postare pe blogul său, în urmă cu doi ani, în care povestea despre faptul că îi este dor de Marius Exarhu și că nu l-a mai văzut de foarte mult timp.

Acesta spunea despre actorul Marius Exarhu că era mereu pus pe șotii și că avea foarte mult umor.

”Acum mi s-a făcut dor de un alt om de la „Cărăbuș” la care țin tare mult. Sigur, de astă dată e un altfel de dor, pentru că el, omul la care mă refer e la Brăila și aș putea oricând să dau o fugă să-l văd, dar viața asta a devenit o asemenea alergătură permanentă, obositoare, sâcâitoare, scârboasă de-a dreptu’, încât stai uneori și te-ntrebi ca prostu’, „bă, da eu de cine fug?”… În fine, nu l-am văzut demult pe Marius Exarhu, căci despre el e vorba. Tot actor, tot păpușar, tot talentat, plin de viață, pus mereu pe șotii, cu foarte mult umor și cu un glas superb. Mă declar fan, să fie clar! Numai un astfel de tată putea să facă un Răzvan Exarhu, zău!”