Este vorba despre caiacistul polonez Aleksander Doba, faimos pentru că a traversat Atlanticul de trei ori singur, ultima dată în urmă cu patru ani. Familia sa a anunțat recent că acesta a murit după ce a urcat pe Kilimanjaro, conform afp.com

„Cu regret profund vă informăm că marele caiacist Aleksander Doba a încetat din viaţă pe 22 februarie. A murit aşa cum moare un călător, atingând cel mai înalt vârf al Africii – Kilimanjaro, făcându-şi visele să devină realitate”, a scris familia sa pe pagina sa oficială de Facebook.

Doliu în lumea sportului

Aventurierul a murit după ce a urcat pe cel mai înalt vârf al Africii, Kilimanjaro (5.891,8 metri). Cu puţin timp înainte de coborâre, el şi-a pierdut cunoştinţa şi nu şi-a mai recăpătat-o în pofida eforturilor de resuscitare, conform sursei menționate.

Acest inginer pensionar, uşor de recunoscut cu legendara sa barbă albă şi privirea plină de energie, a devenit celebru după ce a traversat singur şi fără asistenţă Atlanticul de trei ori.

Prima traversare l-a condus de la Dakar la Acarau, în Brazilia, între octombrie 2010 şi februarie 2011, iar a doua de la Lisabona la Port Canaveral, în Florida, între octombrie 2013 şi aprilie 2014.

În timpul celui de-al treilea periplu, care l-a dus de pe coasta de est a Statelor Unite până pe coastele franceze, Doba a parcurs prin forţa braţelor 6.680 de kilometri în 111 zile.