Este vorba de spre Sumner Redstone, care s-a lăudat de multe ori că va trăi pentru totdeauna. Redstone a murit marți, conform unui comunicat al  companiei sale, National Amusements.

Redstone a controlat aproximativ 80 la sută acțiunile cu drept de vot ale Viacom și CBS, prin intermediul companiei sale National Amusements, potrivit celor scrise de cnbc.com

Un strălucitor vizionar, operator și dealer

„Sumner Redstone a fost un strălucitor vizionar, operator și dealer, care a transformat de unul singur o companie de familie într-un gigant media global. A fost o forță a naturii și un competitor înverșunat, care lasă în urmă o moștenire uriașă atât în ​​afaceri, cât și în filantropie”, a declarat CEO-ul ViacomCBS, Bob Bakish.

A fost o forță a naturii și un competitor înverșunat

Sănătatea mogulului a fost în centrul multor speculații în ultimii ani. CBS și Viacom erau în discuții de fuziune din primăvara anului 2018.

Miliardarul nu putea să vorbească prea mult, dar avea un iPad pe care își înregistrase vocea rostind „da”, „nu” și „f *ck you”, intervenind astfel în negocieri, conform celor raportate de The Wall Street Journal.

„Răbarea este o valoare pe care nu o respect”, a spus Redstoone într-un interviu din 2012 acordat CNBC. „Dacă ai răbdare, nu ajungi nicăieri. Trebuie să fi nerăbdător ca să ai succes.”

Conținutul este rege

Sumner Murray Rothstein s-a născut la Boston pe 27 mai 1923. Tatăl său, operator de cluburi de noapte, și-a schimbat ulterior numele de familie german.

Sumner a absolvit Harvard și a servit în serviciile de informații ale Armatei în timpul celui de-al doilea război mondial, ajutând la spargerea codurilor japoneze. După război, a absolvit Facultatea de Drept Harvard și a lucrat pentru guvernul federal.

Între timp, tatăl său a cumpărat terenuri și a construit numeroase cinematografe drive-in. Sumner s-a alăturat afacerii în 1954 și a devenit CEO 13 ani mai târziu.

Redstone a recunoscut importanța conținutului, susținând că el a inventat sintagma „conținutul este rege”, adesea atribuită lui Bill Gates.