Doliu în lumea artistică! Actrița Jane Withers a murit la vârsta de 95 de ani

Decesul a avut loc sâmbătă seara, în Burbank, California. Tristul eveniment a fost confirmat de fiica actriței, Kendall Errair. Cauza decesului nu a fost dată publicității.

„Mama a fost o persoană foarte specială”, a spus Errair. „Lumina încăperea cu zâmbetul ei, radia bucurie și recunoștință, când vorbea despre cariera ei, pe care a iubit-o atât de mult și ne spunea cât a fost de norocoasă”, a spus aceasta pentru Deadline.

Și-a început cariera la 8 ani

Jane Withers și-a început cariera la vârsta de 8 ani, atunci când a jucat rolul lui Joy Smythe, copilul răsfățat care îl chinuie pe orfanul angelic al lui Shirley Temple, în filmul tragicomic „Bright Eyes, regizat de David Butler în 1934. În numeroase filme din anii 1930, aceasta a jucat rolul unor fetițe răsfățate.

Un an mai târziu, Jane Withers a jucat rolul principal în comedia „Ginger” a lui Lewis Seiler, fiind o orfană care locuiește într-un apartament mizer din New York, alături de unchiul ei „Rex”, un actor shakespearian pensionat.

În 1947, la 21 de ani, Withers a încercat să se retragă din industria filmului, pentru a-și întemeia o familie, după ce a jucat în zeci de filme, printre care „The Holy Terror”, „Wild and Wooly”, „Rascals” și „The Arizona Wildcat”.

S-a reîntors în cinematografie în 1956

Actrița s-a întors în cinematografie, recucerindu-și fanii,  când George Stevens o distribuie în rolul vecinei „Vashti Snythe”, din filmul-cult „Giant”, alături de stele precum Elizabeth Taylor, Rock Hudson și James Dean.

În 1960, aceasta primește o stea pe Bulevardul Celebrităților de la Hollywood. Ultimul său rol a fost cel în care și-a împrumutat vocea lui Laverne în animația Disney „Cocoșatul de la Notre Dame II” (2002).