Doliu uriaș! S-a stins un adevărat erou. Tragedie fără precedent

Lawrence Brooks s-a stins din viață miercuri, 5 ianuarie. Veteranul de război a decedat la vârsta de 112 ani și era considerat cel mai vârstnic supraviețuitor din Al Doilea Război Mondial.

Acesta s-a născut în 1909 și a mai avut încă 14 frați. Lawrence Brooks a crescut în Louisiana și Mississippi și a fost recrutat la vârsta de 31 de ani, la câteva zile după atacul de la Pearl Harbor.

Cel mai vârstnic supraviețuitor din Al Doilea Război Mondial a făcut parte din Batalionul 91 Afro-American, staționat în Australia, Papua Noua Guinee și Filipine.

El a fost șofer, valet și bucătar pentru trei ofițeri, doi locotenenți și un căpitan și a ajutat chiar la construirea de drumuri și poduri până în anul 1945, atunci când a fost lăsat la vatră.

Australienii, toleranți cu soldații de culoare

Într-un interviu mai vechi pentru Muzeul Național al Celui De-al Doilea Război Mondial, Lawrence Brooks a declarat că a fost uimit de toleranța de care australienii au dat dovadă în ceea ce îi privește pe soldații de culoare, la fel cum era și el.

După ce s-a terminat războiul, Lawrence Brooks a lucrat timp de 40 de ani ca operator pe un motostivuitor.

Cunoscutul actor american Gary Sinise, care l-a cunoscut pe Lawrence Brooks, a postat în mediul online un mesaj emoționant la adresa lui.

”A murit un erou american. Lawrence Brooks, cel mai vârstnic supravieţuitor din Al Doilea Război Mondial, s-a stins din viaţă la 112 ani. Dumnezeu să vă binecuvânteze. A fost o onoare să vă cunosc şi să vă întâlnesc”, notează actorul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, și președintele american Joe Biden a postat pe contul său de Twitter un mesaj cu privire la trecerea în neființă a lui Lawrence Brooks.

Președintele american spune că vestea decesului lui Lawrence Brooks l-a întristat și că a avut onoarea de a vorbi cu acesta anul trecut. Potrivit locatarului de la Casa Albă, Lawrence Brooks a fost cel mai bun din Statele Unite ale Americii.