O cunoscută jurnalistă din Alba Iulia a murit la vârsta de 52 de ani. Din păcate, aceasta suferea de o boală necruțătoare.

Ioana Raluca Sfârlea avea 52 de ani și a trecut prin toate funcțiile de conducere din redacția ziarului „Unirea”.

Indiferent de compartimentul în care a lucrat, Ioana și-a făcut meseria de jurnalist cu responsabilitate, conștiinciozitate și profesionalism. Inteligentă și cu un ascuțit spirit de observație, Ioana s-a zbătut permanent pentru aflarea adevărului și pentru dreptate, articolele sale fiind bine documentate și obiective, scrie Ziarul Unirea.

A fost, de asemenea, o mare iubitoare de animale, luptându-se cu toate armele legale avute la dispoziție pentru apărarea drepturilor acestora. De altfel, si ONG-ul Prietenii lui Zor i-a adus un ultim omagiu.

„Pentru noi astăzi e zi de doliu. Prietena și colega noastră Ioana a plecat spre o lume mai buna. Ioana vei rămâne mereu în inimile nostre. Fără tine nu am fi reușit să facem nimic pentru cățeii aflați la nevoie.”, a scris aceștia.

A suferit de o boală necruțătoare

Ioana Sfârlea s-a născut la data de 29 iulie 1969, la Cluj-Napoca, iar din luna mai a anului 2003 s-a angajat la SC Unirea Pres SRL Alba Iulia, îndeplinind funcțiile de redactor și secretar general de redacție la ziarul „Unirea”, iar între 2012 – 2019 a condus redacția online a ziarulunirea.ro, în calitate de redactor-șef.

„Deși a trecut drept o persoană discretă, colegialitatea și prietenia pe care ni le-a oferit ne-au umplut sufletele de bucurie. Din păcate, în primele luni ale acestui an ea s-a îmbolnăvit grav, iar după după o grea suferință a trecut la cele veșnice.

Suntem alături de fiica Andra și de colegul nostru Gabi, care i-au fost mereu alături, asigurându-i de întreaga noastră compasiune. Ne vei lipsi tuturor, dragă Ioana! Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace în colectivul de redacție din Ceruri! Drum lin spre Lumină!”, scrie Ziarul Unirea.