Este vorba despre deputatul PSD, Sebastian Radu, fost viceprimar al Buzăului. Acesta a încetat din viață pe un pat de spital din Germania, la trei săptămâni după ce a fost confirmat cu COVID-19, scrie adevarul.ro.

Evoluția bolii a fost rapidă. Se pare că deputatul a fost internat mai întâi în Spitalul Judeţean,  apoi a fost transferat la Bucureşti, iar în final a ajuns în Germania, după ce starea i s-a agravat.

De menționat este faptul că Sebastian Radu a fost diagnosticat cu COVID-19 la începutul lunii noiembrie. După ce starea s-a deteriorat, a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti şi, potrivit surselor neoficiale, sigura sa comorbiditate ar fi fost o tromboflebită incipientă.

În ceea ce privește boala sa, tromboflebita este aracterizată printr-un proces inflamator în peretele unei vene, în prezenţa unui cheag de sânge în lumenul său. Ţesutul din jurul vasului poate fi implicat în inflamaţie, într-un grad sau altul.

A intrat în comă după ce a renunțat la aparate

Se pare că tratamentele au funcționat, iar după câteva zile acesta a reuşit să respire fără ajutorul aparatelor. Acest lucru nu a durat foarte mult. La scurt timp, Sebastian Radu a intrat în comă.

La începutul acestei săptămâni, a fost transferat cu o aeronavă la un spital din Germania, pentru un transplant de plămâni. În această noapte, inima deputatului buzoian a încetat să mai bată. Sebastian Radu avea 50 de ani, era tatăl a doi băieţi și se afla la primul mandat de parlamentar.

Deputatul PSD a făcut parte din Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, iar înainte de a fi ales parlamentar, el a fost viceprimar al municipiului Buzău.

Mesajul lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a postat și el un mesaj pe facebook la scurt timp după ce a primit vestea tragică. El a transmis condoleanțe familie și susține că această pierdere va lăsa ”un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut”.

„Am primit în această dimineață una dintre cele mai dureroase vești. Bunul meu prieten și coleg Sebastian Radu a pierdut lupta cu acest virus perfid.

Un prieten adevărat, un om care întotdeauna i-a pus pe ceilalți pe primul loc, un om care lasă un gol imens în sufletele celor care

l-au cunoscut. Dumnezeu să te odihnească, Sebi! Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna!

Condoleanțe familiei! Suntem alături de voi”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.