Doliu în lumea presei din România după ce jurnalistul bihorean Horia Dumitraş s-a stins din viață. Potrivit ultimelor informații, acesta a murit joi seară. Jurnalistul era internat în secţia ATI a Spitalului Judeţean Bihor, unde a ajuns după ce a dezvoltat o formă severă de coronavirus.

Horia Dumitraș avea 52 de ani și a lăsat în urmă o soție îndurerată, dar și doi copii. Presa scrie că acesta suferea și de alte comorbidități și nu era vaccinat anti-covid.

De menționat este faptul că, jurnalistul a deputat în televiziune în urmă cu mai bine de 20 de ani. Mai exact, la începutul anilor 2000, Horia Dumitraş şi-a lansat propria televiziune, TVD. O perioadă, el s-a ocupat și de editarea unui săptămânal în Ştei, numit „Graiul Bihorenilor”.

Jurnalistul a avut și o implicarea activă în comunitatea din Ştei, el devenind ulterior consilier local, scrie ebihoreanul.ro. De mai bine de câțiva ani, Horia Dumitraş a decis să se reîntoracă în mijlocul evenimentelor, el transmițându-le pe toate în direct.

Doliu în lumea presei. A murit un mare jurnalist

Cei care l-au cunoscut îl descriu ca fiind un om dedicat, dar totodată și un om sufletist. În mai multe postări de pe Facebook, de la diferite evenimente din judeţul Bihor, acesta era lăudat de toți urmăritorii săi, dar și de alți oameni importanți, în special pentru faptul că obișnuia să acorde o atenţie deosebită comunităţilor mici şi problemelor acestora, pe care le punea pe tapet, scrie sursa citată.

Pe lângă televziunea TVD, editarea săptămânalului și implicarea sa în viața comuntății din Ștei, Horia Dumitraș a realizat și mai multe transmisiuni live din Băiţa. În videourile pe care le provoca, acesta prezenta problemele cu care s-au confruntat minerii care s-au blocat în subteran, iar unii au făcut greva foamei cerându-şi dreptul la muncă.

În același timp, tot el a fost cel care a realizat mai multe reportaje în Tărcaia. În cadrul acestora, Horia Dumitraș vorbea deschis sătenii ale căror terenuri cu sere urmau să fie expropriate pentru realizarea centurii ocolitoare a Beiuşului, făcând totul public.