Adi Ilinca s-a stins din viață la vârsta de 48 de ani…

Adi Ilinca, jurnalistul argeșean cunoscut pentru angajamentul său în susținerea presei tipărite, a încetat din viață la vârsta de doar 48 de ani. Tristul eveniment a avut loc pe data de 26 mai, în timp ce se afla în azilul „Casa Seniorilor” din Pitești.

Acesta suferea de o boală cumplită. El a fost supus unei intervenții chirurgicale în Germania pentru a înlătura o tumoră cerebrală, însă, din păcate, boală a recidivat a treia oară în toamna anului 2022 și i-a fost fatală.

Regretatul jurnalist se dedicase în fiecare zi publicării săptămânalului său numit „Impuls de Argeș”, pe care l-a lansat acum șapte ani. Însă, în ultima perioadă, din cauza problemelor de sănătate, publicarea ziarului s-a făcut cu întreruperi.

Cu tristețe, odată decesul lui, s-a închis și acest important capitol al presei locale, numit „Impuls de Argeș”. Jurnalistul a pierit la vârsta de 48 de ani, în timp ce era internat alături de mama sa, care suferea și ea de o afecțiune gravă. În acele momente dificile, Adi Ilinca a avut-o alături de el pe prietenă lui, care nu l-a părăsit până la sfârșitul vieții.

Din cauza bolii, Adi Ilinca a fost imobilizat în pat timp de o lună

Mădălina Baban, prietenea lui Adi Ilinca, a oferit câteva informații despre ultimele zile petrecute de jurnalist în azilul „Casa Seniorilor” din Pitești. Din cauza bolii acesta a fost imobilizat în pat timp de o lună, neputând fi mutat nici măcar în căruț.

Durerea pe care o simțea era atât de intensă încât nu-și putea menține capul în nicio poziție. Mădălina a încercat să-i ușureze suferința administrându-i Tramadol, un analgezic foarte puternic, iar în acele momente, jurnalistul vorbea într-o limbă neînțeleasă, cerând să fie aduse diverse persoane care, din păcate, nu au dorit să vină la el.

„În ultima săptămână, Adi era ca un copil. Ne jucăm amândoi. Băgam mâinile în nas, mă trăgea de păr, băteam palma, îl păcăleam să mănânce câte un iaurt, vine avionul, parcăm, înghițea…

O oră îi dădeam să mănânce un iaurt. Cu două zile înainte, mi-a arătat că vrea să fumeze. I-am aprins o țigară, dar nu putea să tragă… Îl întrebam dacă e bună și zicea că da”, a mai spus Mădălina, conform romaniatv.net.

Regretatul jurnalist i-a cerut prietenei sale să aibă grijă de mama lui…

Mădălina Baban a dezvăluit că, în ultimele zile ale vieții lui Adi, comunicau prin intermediul strângerilor de mână. Mădălina era constant alături de ziarist și acesta îi cerea să nu plece niciodată de lângă el.

Adesea, Adi îi lua mâna și o așeza pe inima lui, exprimându-și sentimentele pentru partenera sa. În acel timp, el i-a cerut să îi promită că va avea grijă de mama lui, cu care Adi împărțea aceeași cameră în azilul în care se aflau.