Doliu în lumea muzicală după ce fostul cântăreţ şi membru fondator al grupului reggae britanic UB40, celebru în anii ’80 cu melodii precum „Red Red Wine” şi „Can’t Help Falling In Love”, s-a stins din viață.

Este vorba despre Terence Wilson, Astro pe numele de scenă, care a murit la vârsta de 64 de ani. Anunțul a fost făcut de membrii trupei sale, într-o postare pe pagina de Twitter.

„Suntem devastaţi că trebuie să vă spunem că dragul nostru Astro a murit astăzi după o scurtă boală”, a indicat pe Twitter, sâmbătă, grupul actual, care poartă numele de UB40 featuring Ali Campbell & Astro. „Lumea nu va mai fi niciodată aceeaşi fără el”.

În ceea ce privește cauza morții, fosta sa trupă a confirmat informaţia, precizând că a murit în urma unei „scurte boli”.

Doliu în lumea muzicală. A murit Terence Wilson

De menționat este faptul că Terence Wilson a cântat cu UB40 până în 2013, înainte de a forma un alt grup, scrie AFP. Totodată, preluarea de către UB40 a cântecului „Red Red Wine” de Neil Diamond a propulsat grupul în fruntea clasamentelor cu peste 100 de milioane de discuri vândute.

Referitor la numele formaţiei, fondate în 1978 la Birmingham, se referă la formularul britanic de cerere a dreptului de şomaj (Unemployment Benefits, Form 40).

Într-un interviu acordat pentru The Guardian în acest an, bateristul Jimmy Brown declara că grupul a fost supravegheat de serviciile de informaţii interne britanice.

„MI5 ne-a pus telefoanele şi casele noastre sub supraveghere”, a spus el. Totodată, el mai declara că grupul nu planifica nicio revoluție. „Nu planificăm revoluţie, dar o revoluţie trebuie să aibă loc, ştim de ce parte ne aflăm”, a afirmat el.

Amintim faptul că lumea muzicală a mai fost zguduită de o veste tragică în acest an. Dusty Hill, basistul trupei ZZ Top s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. Anunțul tragic a fost făcut de solistul şi chitaristul Billy Gibbons şi bateristul Frank Beard.

Potrivit celor doi foști colegi ai basistului, acesta a murit în somn. Aceștia nu au precizat însă care a fost cauza morții, adăugând că îi vor duce lipsa colegului lor.

Ttrupa ZZ Top a fost înfiinţată în 1969, în Houston, Texas. Este o trupă blues-Southern rock și a devenit celebră în formula Billy Gibbons (voce, chitară), Frank Beard (tobe) şi Dusty Hill (bas, clape). Întreaga echipă muzicală a lansat 15 albume de studio, care au fost vândute în peste 25 de milioane de copii doar în Statele Unite.