Este vorba despre motociclistul brazilian Tunico Maciel, care a fost declarat vineri campion naţional al sezonului la Rally Cross-Country. Tânărul avea doar 26 de ani și a încetat din viaţă luni în urma rănilor suferite într-un accident produs în weekend, la o zi după decesul, la Sao Paulo, al lui Matheus Barbosa, pilot de Superbike, informează EFE, citată de agerpers.

Potrivit sursei citate Tunico Maciel fost internat într-un spital din Sao Luis, capitala statului brazilian. De cealaltă parte, Maranaho, a fost internat după accidentul în care a fost implicat în ultima etapă din „Rally dos Sertoes 2020”, desfăşurată sâmbătă, însă nu a putut supravieţui leziunilor, a precizat echipa Honda Racing Rally.

Au murit unul după altul

Moartea lui Tunico Maciel s-a produs la mai puţin de 24 de ore după decesul lui Matheus Barbosa (23 ani), care a fost implicat la rândul său într-un accident pe circuitul Interlagos de lângă Sao Paulo, în timpul celei de-a cincea etape la categoria Superbike.

Barbosa era un pilot promiţător, care a fost deja campion la categoriile naţionale SuperSport 600, Yamalube R3 Cup Pro şi Cupa Kawasaki Ninja 300, pe lângă titlul cucerit în Campionatul Paulista Yamalube, în statul Sao Paulo.

De menționat este faptul că, în ultimii ani, mai mulţi piloţi brazilieni şi-au pierdut viaţa la categoria Superbike, precum Sergio dos Santos, Rogerio Munuera, Danilo Berto şi Mauricio Paludet, implicaţi în accidente similare, care au forţat autorităţile sportive să implementeze noi măsuri de securitate pe piste.

Confederaţia Braziliană de Motociclism a dat publicităţii un comunicat în care deplânge moartea tinerilor sportivi, subliniind că ambii „au făcut acest sport mult mai mare, mai tehnic şi mai competitiv”.