Ministrul de Interne, Marcel Vela, felicită, luni seară, un jandarm din Bucureşti care a salvat în timpul liber cinci persoane implicate într-un accident rutier. Jandarmul de 25 de ani a scos din maşină toate cele 5 victime şi le-a îndepărtat de locul accidentului, unde exista pericol de explozie.

”Dragi prieteni, Astăzi mi-am dorit să dedic câteva clipe lui Emil, un tânăr cu prezenţă de spirit, curaj şi dragoste faţă de oameni. Emil a salvat cinci persoane, între care şi o tânără însărcinată, dintr-o maşină avariată, răsturnată în afara părţii carosabile. Poate că veţi spune că foarte mulţi semeni de-ai noştri ar fi procedat la fel. Poate! Dar, el a fost singurul care a oprit la locul accidentului, deşi prin zonă mai treceau şi alte maşini. Era în timpul său liber şi nu a ezitat nici o clipă să ofere ajutor. Cu multă grijă i-a scos pe toţi afară în siguranţă. Ulterior, i-a transportat pe rând la maşina sa, fiindcă exista în orice moment pericolul unei explozii”, a scris, luni seară, pe Facebook, Marcel Vela.

Ministrul de Interne povesteşte că echipajele medicale au ajuns în câteva minute, iar toate persoanele au fost transportate la spital în siguranţă.

”La doar 25 de ani, Emil a demonstrat că şi-a ales meseria potrivită, cea de a fi in slujba oamenilor! Emil este la început de carieră în cadrul Jandarmeriei Bucureşti şi sunt sigur că va avea o carieră frumoasă şi plină de satisfacţii. Pentru că asta merită pe deplin Felicitări, tinere salvator!”, a mai scris ministrul de Interne.

Anunțul lui Marcel Vela pentru români

În contextul în care România continuă să înregistreze infectări record cu noul coronavirus, ministrul de Interne, Marcel Vela intervine. Acesta face un apel la români de sprijinire reciprocă pentru a trece cu bine peste această situație. Într-o postare pe pagina personală de facebook, Marcel Vela le cere românilor să fie ”eroii de care țara are nevoie” în aceste momente. El susține că ne aflăm într-o situație dificilă, iar tot mai multe persoane după ce au fost răpuse de virus.

”Dragi prieteni,

Da, înregistrăm cifre îngrijorătoare, iar în tot acest timp încă încercăm să îi convingem pe unii sau pe alții de existența virusului, mai ales pe cei care cred că din această polemică punctează electoral.

S-au format tabere și suntem blamați sau aprobați. Sunt dezbateri nesfârșite despre unii de ce cred, iar despre alții de ce nu cred.

Prin căutarea unor argumente pro sau contra, nu facem altceva decât să dăm timp acestui inamic perfid și invizibil să ia tot mai multe vieți.

Cifrele afișate ne dau fiori reci, iar acelea nu sunt doar cifre abstracte, sunt chiar vieți omenești, sunt semenii noștri care, ieri, erau printre noi.

Cifrele, care marchează numărul de decese anunțate zilnic prin comunicate oficiale, au în spate familii, drame, o pierdere grea, multe lacrimi și suferință”, a scris Vela pe facebook.

De ce să nu fim precauți?
Totodată Marcel Vela este de părere că toată lumea trebuie să fie responsabilă și nu trebuie să aștepte ca virusul să ajungă în familie sau în viețile celor apropiați.

Ministrul este de părere că românii sunt în prezent ”eroii de care țara are nevoie”.

„De ce nu încercăm pur și simplu să ne sprijnim unii pe ceilalți?

De ce să așteptăm să avem virusul în familiile noastre sau în viețile noastre pentru a crede în existența sa?

De ce să nu fim precauți?

Dragii mei,

Eu cred că a fi precaut în aceste momente înseamnă cu adevărat să îți iubești aproapele și țara.

Trebuie să ACCEPTĂM și să arătăm astăzi mai mult ca oricând că prin RESPONSABILITATE și prin ASUMAREA măsurilor de protecție, pur și simplu ne IUBIM cu adevărat aproapele.

Nu trebuie să salvăm țara sau viața compatrioților cu arma în mână…

Este atât de ușor să purtăm o mască simplă și nevinovată și să fim cu toții eroii anonimi care salvează o națiune!

Acum, voi sunteți eroii de care țara are nevoie!

Vă doresc multă, multă sănătate, eroi ai României, oriunde vă aflați!

Împreună vom izbândi!”, mai scrie Marcel Vela.