El a jucat și în serialul produs de CBBC ”Byker Grove” și în drama ”The Hunt for Raoul Moat”, difuzată de curând în Marea Britanie, scrie The Guardian.

Vestea dispariției sale a fost făcută de familia actorului. Cauza morții nu a fost însă dezvăluită.

Meeks l-a interpretat pe Simon Meredith în serialul ”Emmerdale” între anii 2003 și 2006

Sursă: The Guardian/ITV

Meeks a interpretat personajul Simon Meredith în serialul ”Emmerdale” între anii 2003 și 2006. “Emmerdale” a fost unul dintre cele mai populare și longevive seriale britanice, urmărind viețile și destinele câtorva familii care trăiau în orașul cu același nume.

Lupte pentru putere, intrigi, ascensiunea unor imperii economice, bârfe, șantaj, tragedii și idile, toate se regăsesc în serialul care a stabilit recorduri de audiență nu doar in Marea Britanie, ci în întreaga lume.

Vestea morții lui Meeks a fost anunțată de un membru al familiei pe Facebook. ”Cu durere în suflet, anunțăm moartea lui Dale, fiu, frate și cumnat și, cu siguranță, cel mai bun prieten pe care cineva și l-ar fi dorit. RIP, Dale Meeks”, se scrie în postare.

Era un munte de talent. Era iubit și respectat

Unul dintre actorii care i-au fost parteneri în filmul ”The Hunt for Raoul Moat”, Stephen Sullivan a scris următorul mesaj:

„Dale Meeks a fost o inspirație pentru mine, l-am urmărit de când eram mai tânăr, l-am urmărit cântând pe scenă, l-am văzut în diferite producții de televiziune și apoi am lucrat cu el. Era un munte de talent. Avea mult de oferit. Era iubit și respectat, era prețuit și la rândul său știa să-i prețuiască pe cei din jur.

Ultima dată când am lucrat cu el a fost un moment de bucurie. Dale, ne va fi foarte dor de tine, ai avut o inimă la fel de mare ca talentul tău și un simț al umorului inegalabil”.

Și-a început cariera de actor în anii 80, în serialul TV pentru adolescenți ”Byker Grove”

Mulți dintre cei care l-au apreciat pentru rolurile din filme i-au adus un ultim omagiu lui Meeks. Unul dintre fani a scris: „Vestea morții a căzut ca un trăsnet. Dale, ne va fi foarte dor de tine! Vom revedea de fiecare dată cu plăcere filmele în care ai jucat”.

Meeks, care s-a născut în South Shields, și-a început cariera de actor în anii 80, în serialul TV pentru adolescenți ”Byker Grove”. A fost și cântăreț și a câștigat concursul ”Stars in Their Eyes Celebrity Special” de la ITV, alături de colegul său de serial din ”Emmerdale”, Mark Charnock. Pe lângă rolurile din TV, a jucat pe scenă în producții precum ”The Producers”, la Royal Exchange theatre, ”Manchester„ și ”A Christmas Carol” la West Yorkshire Playhouse.

De asemenea, l-a întruchipat pe Amos Hart în turneul din Marea Britanie al celebrului musical american ”Chicago” și a apărut în spectacolul ”Love Never Dies”. Recent, el a interpretat rolul prietenului lui Moat, Rory Sutcliffe, în serialul în trei părți ”The Hunt for Raoul Moat”. Actorul, în vârstă de 47 de ani, a apărut și în serialul ”Casualty” și în serialul polițist ”Inspectorul George Gently”. De asemenea, a jucat rolul sergentului Tracey Beaker în filmul „The Dumping Ground”.

Un alt actor din serialul ”Emmerdale” a murit infectat cu Covid

Un alt artist care a jucat în serialul „Emmerdale”, Johnny Leeze, unul dintre cei mai iubiți actori de seriale din Marea Britanie, a murit în 2021 infectat cu coronavirus. Anunțul a fost făcut la acea vreme de fiica actorului, Holly.

Leeze a încetat din viață după ce a luptat mai bine de două săptămâni cu Covid-19. Actorul a jucat peste 27 de roluri în diferite producţii, majoritatea de televiziune, cele mai cunoscute fiind „Emmerdale”, „Coronation Street” şi „The League of Gentlemen”.

Johnny Leeze (dreapta) în “Emmerdale”