O nouă pierdere în rândul cadrelor medicale. Încă un erou anti-Covid și-a pierdut viața. Un medic a fost găsit mort la câțiva pași de propria casă. Acasă îl așteptau doi copiii cu vârsta cuprinsă între unu și trei ani și o soție iubitoare. Se pare că așteptarea acestora a fost în zadar.

Italia, una dintre cele mai afectate state europene de pandemia provocată de virusul Covid-19, a mai pierdut un înger. Este vorba despre medicul Filipo Morando, „soldat” în linia întâi în lupta cu noul virus. Colegii săi din spital sunt în stare de șoc, căci nu virusul este cel care le-a răpus camaradul. Aceștia deplâng decesul unui „medic ideal, exemplar”, care și-a dedicat activitatea pacienților COVID.

Sursă: mattinopadova.gelocal.it

Deși Filipo Morando a avut un rol important în linia întâi în lupta cu noul virus, din nefericire, acesta s-a stins din viață la vârsta de 37 de ani, lăsând în urma sa o familie formată din doi copii și o soție.

Cum s-a întâmplat teribilul accident?

Incidentul a avut loc sâmbătă la Camposampiero, Padova. Filippo Morando își terminase tura din spital. Dorind să se relaxeze și să-și demorțească mușchii și mintea după agitația din spital, acesta a ieșit la alergat. În timp ce făcea jogging, s-a prăbușit, din senin, la doar câțiva metri de casă. Îl despărțeau doar 50 de metri de casă, când a căzut inconștient la pământ.

La locul tragediei au ajuns imediat părinții și soția sa, Chiara, tot medic. Ea a lucrat și ca voluntar la „Doctori pentru Africa”.

Ajuns de urgență la spital, colegii săi au constatat rapid decesul. Era deja prea târziu pentru a-l mai putea salva din ghearele morții. Filippo Morando suferise un infarct.

În urma acestei tragedii, o femeie a rămas văduvă și este nevoită să își crească singură cei doi copii orfani de tată, unul de un an, cel mare de 3 ani.