Decesul lui Bob Lee a fost anunțat de către Josh Goldbard, CEO-ul actualului său angajator, MobileCoin.

Fondatorul aplicaţiei de plăţi Cash App s-a asociat cu MobileCoin, o firmă de criptomonede şi plăţi digitale, în 2021, în calitate de director de produs.

Josh Golbard: Bob a fost un dinam, o forţă a naturii. Bob a fost autentic

Goldbard a transmis cu durere în suflet faptul că Bob Lee a murit. Acesta a decedat în urma unei înjunghieri.

”Dragul nostru prieten şi coleg Bob Lee a murit ieri, la vârsta de 43 de ani, lăsând în urmă o familie iubitoare şi o întreagă colecţie de prieteni apropiaţi şi colaboratori”, a spus Goldbard într-o declaraţie pentru CNN.

Prietenii spun despre Bob că era un om minunat, care a făcut multe lucruri la viața lui.

”Bob a fost un dinam, o forţă a naturii. Bob a fost autentic. A fost făcut pentru lumea care se naşte chiar acum, a fost un copil al viselor şi orice şi-a imaginat, oricât de nebunesc ar fi, a transformat în realitate. Ne va fi dor de tine, Bob. Te iubim”, a mai adăugat Josh Golbard.

Conform unei declaraţii a Departamentului de Poliţie din San Francisco, ofiţerii au răspuns la raportul unei înjunghieri, marţi dimineaţa devreme, în zona Rincon din San Francisco, unde au găsit ”o victimă bărbat adult, de 43 de ani, care suferea de răni aparent prin înjunghiere”.

”Ofiţerii au acordat ajutor şi au chemat medicii la faţa locului. Victima a fost transportată la un spital local cu răni care îi puneau viaţa în pericol. În ciuda eforturilor depuse de personalul de primă intervenţie şi de personalul medical, victima a decedat din cauza rănilor sale”, se arată în comunicatul poliţiei.

Mai multe organizaţii de ştiri locale au citat surse anonime ale poliţiei, spunând că Lee a fost victima înjunghierii. Oamenii legii au precizat că nu au fost efectuate arestări şi că ancheta rămâne activă.

În ultimii ani, San Francisco s-a luptat cu o aparentă creştere a criminalităţii, în timp ce încearcă să se stabilizeze după pandemie. Potrivit datelor preliminare ale poliţiei, au fost raportate 12 omucideri în San Francisco în acest an, o creştere de 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

În 2022, au avut loc 56 de crime în San Francisco, adică exact acelaşi număr pe care le-a văzut oraşul și în 2021

Deşi Goldbard nu a furnizat circumstanţele morţii lui Lee în declaraţia sa, el a scris într-un thread separat pe Twitter, reacţionând la ştiri, că: ”În calitate de rezident de o viaţă în Bay Area, am mai multe întrebări decât răspunsuri în seara asta. Nu ştiu cum să repar ce este în neregulă, dar ştiu că ceva nu funcţionează în oraşul nostru gri. Bob a părăsit această lume prea devreme”.

Multe persoane din domeniul tehnologiei au reacționat la vestea morţii lui Lee cu o revărsare de şoc şi durere. ”Este atât de greu de crezut că a plecat”, a scris directorul general al Figma, Dylan Field, într-un tweet, amintindu-şi cum l-a întâlnit pentru prima dată pe Lee în 2006.

În plus, și investitorul în tehnologie Ryan Gilbert, de la Launchpad Capital, a postat pe Twitter că Lee ”a fost unic”, adăugând: ”Fie ca memoria lui să fie o binecuvântare”.

Elon Musk, proprietar Twitter, a reacționat în urma morții lui Bob Lee

De asemenea, și luptătorul de arte marţiale mixte Jake Shields şi-a amintit de Lee ca de ”un prieten loial”, într-un tweet, scriind ”RIP frate”.

Moartea lui Lee i-a atras atenţia și noului proprietar al Twitter, Elon Musk, care a intervenit spunând că ”Crimele violente din SF sunt îngrozitoare şi chiar dacă atacatorii sunt prinşi, ei sunt adesea eliberaţi imediat”.

Musk l-a etichetat pe procurorul districtual din San Francisco Brooke Jenkins în tweetul său.

Bob Lee a fost primul director de tehnologie al companiei Square. Înainte de a se alătura Square, Lee a fost angajat la Google, unde a ajutat la conducerea echipei care a lansat Android.