Veste extrem de bună pentru opt milioane de români. Anunțul tocmai a fost făcut. Este o răsturnare totală de situație. Se pare că noua lege care se dezbate acum în Parlament, cea referitoare la RCA, va fi în favoarea șoferilor. Aceștia vor primi, în continuare, despăgubiri de 100%.

Răsturnare totală de situație

Politele RCA au acoperit, acoperă și vor acoperi în continuare 100% pagubele rezultate în accidentele auto

Contrar informațiilor vehiculate în spațiul public, modificarea legii aplicabile asigurărilor RCA NU va schimba principiul de bază al asigurării – acela de a acoperi 100% pagubele survenite în urma accidentelor auto. Conform legii, toate companiile de asigurări din România vor continua să acopere integral daunele, conform constatărilor și procedurilor legale în vigoare.

Industria de asigurări NU vizează schimbarea legislației în sensul unei acoperiri parțiale a daunelor de către asigurători. Societățile de asigurări din România urmăresc să ofere produse și servicii care răspund nevoilor clienților, iar polițele RCA reprezintă o componentă importantă a pieței locale.

UNSAR si BAAR NU au susținut și NU vor susține nicio modificare legislativă prin care asigurații să fie obligați să acopere o parte a daunelor rezultate din accidente, atunci când riscurile sunt acoperite de polițe RCA valide, anunță cei de la Unsar.

VEZI AICI LEGEA ADOPTATĂ DE SENAT