Așadar, o simplă comparație a situației la vârful ministerului Transporturilor ne arată că ministrul Cătălin Drulă a adus la minister o armată de consilieri personali.

Așadar, comparativ cu raportul privind cheltuielile cu salariile din timpul lui Bode, spre deosebire de Lucian Bode care avea un secretar de stat, un consilier personal și un secretar de stat, Cătălin Drulă are nu mai puțin de OPT secretari de stat și ȘASE consilieri personali. 

Mai mult decât atât, fiecare dintre cei 8 secretari de stat are la rândul lui un număr variabil de consilieri personali, fiecare are câte un director de cabinet și chiar unul sau doi secretari dactilografi.

Unul dintre secretarii de stat de la Ministerul Transporturilor are chiar 9 consilieri personali PLUS un director de cabinet, mai mult până și decât ministrul însuși.

În total, la ministrul Transporturilor sunt peste 30 de consilieri personali, atât ai ministrului cât și ai secretarilor de stat.

Este interesant de remarcat faptul că ministrul Drulă a vorbit de curând despre faptul că unele companii de stat din subordinea ministerului au organigrama aglomerată. 

„Organigrama e aglomerată. Avem casieri, dar totuși avem automate, avem mecanic și sistem mecanic și sunt convins că sunt alte locuri unde e posibil, dacă ne uităm la consilieri, profile de psihologi, traducători. Organigrama pare foarte împănate cu poziții foarte bine plătite față de piață. Doar un exemplu, consilierii directorului Metrorex câștigă dublu față de cât câștigă consilierii de ministru. Da, asta e situația. 9500 de lei în mână”, a spus ministrul Transporturilor, la Digi24, despre situația de la Metrorex.

COMPARAȚIE:

strutura la vârf a MT pe timpul lui Bode (decembrie 2020)

structura la vârf a MT pe timpul lui Drulă (ianuarie 2021)

 

La vârful Ministerului Transporturilor, sunt secretari de stat care au 8 sau chiar 9 consilieri personali:

(SURSA: datele oficiale de pe site-ul mt.ro privind situația cheltuielilor salariale)

Situația cheltuielilor salariale de la ministerul Transporturilor poate fi descarcata aici