Dr. Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul „Alessandrescu-Rusescu”, vorbește despre reacțiile adverse pe care le pot avea persoanele infectate cu Covid-19 care aleg să se trateze, acasă, în funcție de sfaturile citite pe internet.

Dr. Mihai Craiu a postat, recent, pe pagina de Facebook a Spitalului Virtual pentru Copii, un semnal de alarmă pentru românii infectați cu Covid-19, care aleg să se trateze acasă. În postarea sa, medicul pediatru, avertizează publicul cu privire la combinații nocive de medicamente pe care oamenii sunt tentați să le folosească în această perioadă. Fără acord medical, amestecul de pastile poate provoca diverse efecte secundare grave.

În respectiva postare, acesta nu contestă criza sanitară prin care trece România. Este conștient de situația spitalelor din țară din perioada actuală. Atât numărul bolnavilor cu forme grave de Covid-19, cât și cel al persoanelor speriate de virus sunt în creștere. Cu toate acestea, medicul insistă ca oamenii să urmeze doar indicațiile specialiștilor, indiferent dacă au trecut prin boală sau nu.

Avertismentul medicului

„Nu vă mai tratați singuri! Acum când au crescut impresionant de mult pacienții ce au o boală acută (COVID-19 și altele), există o presiune imensă pe sistemul medical românesc. Toate inabilitațile sale ies la suprafață. Toate măsurile nepotrivite se decontează acum. Vă rog din suflet nu vă mai tratați, singuri, acasă, după rețete «faimoase» care circulă pe net.”, a scris acesta.

Anumite combinații de medicamente pot fi letale

Una dintre combinațiile de medicamente, des întâlnită în mediul online, poate provoca reacții adverse ale organismului. Dr Mihai Craiu nu exclude posibilitatea unui deces: „Puteți să muriți din cauza acestui tratament.”

Evitați următorul amestec de pastile!

„Combinația posibil MORTALĂ pe care o iau acum mii de oameni în România, deseori fără nici un consult medical: Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin. Eventual și hidroxiclorochină.

Puteți să muriți din cauza acestui tratament dacă îl luați de capul vostru, fără consult medical.”, a scris Mihai Craiu pe Facebook.