O creştere economică trimestrială de 11% este chiar mai mare decât a Chinei, deci Turcia ar trebui să mărească dobânda cheie şi să controleze fluxurile de capital pentru a „răcori” economia, cam acesta era sfatul pe care Nouriel Roubini îl dădea liderilor ţării sale de origine prin intermediul unui interviu televizat.
Numai că, celebrul economist a folosit în raţionamentul său datele din întrebarea jurnalistului, unele complet eronate. Astfel, prezentatorul televiziunii turce a făcut referire la creşterea economică anuală încurcând-o însă cu cea trimestrială, potrivit blogului insidermonkey. Institutul Turc de Statistică a calculat creşterea economică raportând primul trimestru din 2011 la primul trimestru din 2010.
Metodologia americană şi cea folosită de ţările UE  presupune  raportarea rezultatelor din trimestrul 1 2011 la cele din ultimul trimestru al lui 2010.
Creşterea de 11% arăta deci cum a mers economia în ultimele 9 luni din 2010 şi primele 3 luni din 2011. Altfel, spus creşterea trimestrială era de doar 1,4%.
Roubini se pare că nu a ştiut asta şi a căzut în capcana întinsă, fără intenţie, de jurnalistul turc.
Nu este singurul caz în care Roubini, un economist redutabil care nu poate nega însă că s-a folosit de un întreg angrenaj de marketing pentru a fi perceput ca “ cel mai mare” sau chiar “singurul” economist adevărat, este acuzat că îşi dă cu părerea în necunoştinţă de cauză. Recent, o declaraţie a sa care viza economia Austriei a fost aspru criticată de mai mulţi economişti din şcoala austriacă şi nu numai.