Preşedintele PNL, prim-ministrul Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Oneşti, că va vorbi cu ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, pentru a reînfiinţa un sediu al Casei de Pensii în localitate.

Anunțul lui Orban pentru mii de pensionari

„M-ar rugat Ionel Palăr (n.r. – preşedintele PNL Bacău) să vorbesc cu doamna ministru Violeta Alexandru, să reînfiinţăm Casa de Pensii de aici. Am întrebat de ce au desfiinţat Casa de Pensii, de ce să bată drumul la Bacău toţi cei care vor să îşi depună dosare de pensionare? Că nu le convenea conducerea celor de la PSD, acesta a fost motivul. Evident că voi vorbi cu doamna Violeta Alexandru ca să reînfiinţăm un sediu al Casei de Pensii la Oneşti”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a adăugat că îşi doreşte ca, în maxim un an, activitatea de depunere a actelor la casele de pensii să se poată realizat şi on-line.

Actele de la casele de pensii se vor putea realiza on-line

„Visul meu este ca în maxim un an de zile să nu mai fie nevoie neapărat de sedii fizice unde să te duci cu hârtii, cu dosare, ci totul să se poată face on-line, platformele să fie interoperabile. Sunt convins că aşa se va întâmpla şi oamenii nu vor mai fi nevoiţi să stea pe la cozi, să piardă timpul şi nervii în faţa unor funcţionari care de multe ori nu au chef să îi servească”, a mai spus Orban.

Preşedintele PNL, prim-ministrul Ludovic Orban, se află sâmbătă în mai multe localităţi din judeţul Bacău unde participă la o serie de manifestări electorale de susţinere a candidaţilor Alianţei PNL USR PLUS la alegerile locale.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a postat un nou mesaj pe pagina ei de Facebook. De această dată, cea care conduce Ministerul Muncii și Protecției Sociale a vorbit despre obligațiile Casei de Pensii.

”Nu ați uitat cazul doamnei A.B. din județul Alba, pensionara căreia – deși i s-a calculat corect noua pensie la trecerea de la pensie anticipată la cea de limită de vârstă – nu i s-a făcut corect plata timp de 16 ani? Nici eu!”, și-a început mesajul ministrul Muncii, Violeta Alexandru.