Anunțul momentului despre aceste pensii. Ce se întâmplă, de fapt, cu ele? Anunțul venit azi, 4 octombrie

Scandalul pensiilor speciale continuă. De această dată, Uniunea Salvați România (USR) a cerut, în comisia de administrație a Senatului, dezbaterea inițiativei de eliminare a pensiilor speciale pentru aleșii locali. Formațiunea spune, într-un comunicat de presă, că solicitarea a fost respinsă prin vot de către PSD, PNL, UDMR și AUR.

„După votul din Senat pentru majorarea salariilor pentru politicieni, PSD, PNL, UDMR și AUR s-au unit din nou ca să îi protejeze pe politicieni și au refuzat să dezbată astăzi proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru aleșii locali. Astăzi (marți – n.r.), în comisia de administrație a Senatului, USR a solicitat din nou dezbaterea inițiativei de eliminare a pensiilor speciale pentru aleșii locali, dar solicitarea a fost respinsă cu votul PSD-PNL-UDMR-AUR, spune USR.

Inițiativa stă la sertar

În același comunicat de presă, liderii Uniunii Salvați România (USR) spun că inițiativa este păstrată la sertar încă din decembrie 2021, atunci când a fost adoptată tacit de către Camera Deputaților. De asemenea, ei spun că inițiativa a depășit cu mult termenul de raport, acesta fiind stabilit pentru data de 2 februarie 2022.

Senatorul Andrei Postică, membru al Comisiei de Administrație Publică din Senat, a declarat că solicitarea a fost refuzată de către Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL), Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) și de către Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

„Coaliția PSD –PNL – UDMR-AUR a refuzat solicitarea noastră de a pune pe ordinea de zi proiectul nostru de desființare a pensiilor speciale pentru primari, președinți de CJ, aleși locali, dovedind încă o dată că aceștia legiferează doar pentru partid și pentru clica de partid, nicidecum pentru români”, a declarat senatorul Andrei Postică.

Nu a fost luată nicio decizie cu privire la pensiile speciale

Premierul a vorbit luni, 3 octombrie, despre eliminarea pensiilor speciale în România. Potrivit informațiilor oferite de Nicolae Ciucă, nu a fost luată o decizie, deoarece cifrele sunt încă verificate la Ministerul Muncii.

„Nu am finalizat acest proces pentru că în continuare la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concretă pe cifre, ca să nu vorbim despre tot felul de ipoteze care în final nu fac altceva decât induc așteptări și amăgire ulterior când nu se pot realiza”, a răspuns Nicolae Ciucă.