Şedinţa coaliţiei de guvernare de vineri seara a fost una extrem de tensionată, niciuna dintre tabere nedorind să facă niciun fel de concesie, deşi au fost mai multe apeluri la calm din partea unor membri PNL, UDMR şi a liderului minorităţilor, Varujan Pambuccian, au declarat surse participante la discuţie, potrivit news.ro  

Atât premierul Florin Cîţu, cât şi liderii USR PLUS, nu au manifestat niciun fel de deschidere pentru a se ajunge la o înţelegere.

În discuţie a intervenit şi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care le-a reamintit liberalilor că USR PLUS nu a venit la şedinţa coaliţiei pentru a negocia poziţia lui Cîţu ca prim-ministru.

”Nu ştie să acţioneze decât prin agresivitate şi ameninţări”, a spus Drulă despre Florin Cîţu.

Un mesaj împăciuitor a încercat să aibă liderul UDMR, Kelemen Hunor, care a explicat că orice altă formulă de coaliţie decât cea actuală ar fi una toxică şi le-a reproşat liberalilor şi celor de la USR PLUS că au acţionat astfel încât nu şi-au mai lăsat niciun spaţiu de manevră.

„Pentru PNL nu există altă opţiune decât Florin Cîţu”

”Pentru PNL nu există altă opţiune decât Florin Cîţu. Îţi spun, Cătălin Drulă, tonul tău este foarte nepotrivit, dacă o făceai cu mine, nu mai erai în guvern. Negocierea cu AUR e toxică, asocierea cu ei este extrem de regretabilă”, a intervenit în discuţie şi Rareş Bogdan.

”Eu pun pariu pe o sticlă de vin că o să veniţi cu alt premier”, a fost replica lui Drulă.

”Foarte transparent am spus în urmă cu trei săptămâni că PNL nu poate fi şantajat. În seara aia mi-ai spus foarte clar că i-ai dat mandat lui Stelian Ion să nu dea aviz. Ţi-am spus că e şantaj”, i-a spus Cîţu lui Barna.

”De ce nu m-ai remaniat pe mine?”, a fost replica vicepremierului USR PLUS.

”Nici eu nu am dat aviz (pentru PNDL – n. red.)”, a intervenit Cătălin Drulă.

”Eu te-aş fi remaniat şi pe tine”, i-a replicat Ludovic Orban ministrului Transporturilor.

Sursă foto: Facebook