Potrivit unor surse judiciare, Alexandru Iacobescu trebuia să fie audiat ca martor în dosarul în care este urmărit penal Sebastian Ghiţă, însă directorul RTV nu s-a prezentat la DNA la ora stabilită de procurori şi nici nu a fost găsit la locuinţa sa. Conform surselor citate, Alexandru Iacobescu va fi adus cu mandat la audieri într-o altă zi.

Potrivit unei declaraţii de avere a lui Sebastian Ghiţă, acesta i-a împrumutat lui Alexandru Iacobescu suma de 90 de milioane de euro.

Procurorii DNA Ploieşti au mai audiat miercuri în calitate de martori în dosar mai multe persoane apropiate lui Sebastian Ghiţă, prin care deputatul ar controla o serie de societăţi ale căror conturi au fost puse sub sechestru, printre aceste persoane aflându-se şi cumnatul parlamentarului, Cristian Anastasescu.

La sediul DNA a fost audiat şi fratele mai mic al lui Alexandru Iacobescu, Vlad Iacobescu, în calitate de administrator al societăţii care deţine licenţa pentru televiziunea Prahova TV.

Procurorii DNA Ploieşti au dispus, pe 24 iunie, luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente, precum şi poprirea celor ce urmează a fi încasate în conturile aparţinând unui număr de 51 de societăţi comerciale, care ar fi controlate de deputatul Sebastian Ghiţă.AGERPRES