Acțiunile Amazon au scăzut cu aproximativ 3% după ce, joi după-amiază, grupul a anunțat rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului. Averea lui Bezos a scăzut de la 90,9 miliarde de de dolari la 89,8. Bill Gates se află din nou pe primul loc cu o avere de 90,8 miliarde de dolari

Acțiunile companiei au ajuns la un nivel record, joi dimineață,  dar s-au depreciat după ce Amazon a anunțat un venit net de 197 de milioane de dolari – o scădere cu 77% față de venitul de 857 de milioane de dolari din al doilea trimestru al anului trecut.

De asemenea, compania de comerţ online a estimat că, în trimestrul acesta, fie va înregistra pierderi ale venitului operațional de până la 400 de milioane de dolari, fie un câștig de până la 300 de milioane de dolari. Cifrele se află mult sub estimările anterioare de venit, de 900 de milioane de dolari.

Jeff Bezos este a şasea persoană care ocupă primul loc în clasamentul celor mai bogați oameni din lume în ultimii 30 de ani. Fondatorul Amazon a fost unul din primii investitori Google şi deține companii importante ca IMDB.com, serviciul de streaming video pentru jocuri Twitch sau Blue Origin, compania spațială care rivalizează cu Space X.

Amazon  s-a lansat în 1994 ca un magazin de cărți electronice,  şi a avut un impact major asupra retail-ului din Statele Unite. Compania americană oferă şi servicii de cloud şi este un ambiţios  producător de hardware și de software.

Bill Gates fost cel mai bogat om din lume în ultimii patru ani.