Dinu Pescariu are de luptat cu un manager cum ar fi Ion Tiriac, care a demonstrat ca stie sa faca bani din piatra seaca.
Pescariu spune ca trecerea de la jucator de tenis la organizator de competitii nu este una usoara, dar sustine ca este pregatit sa duca cu bine la capat organizarea primului turneu de tenis din viata. „Nu stiu daca meseria de manager sportiv este una foarte grea. Dar exista, ca in orice domeniu, niste lucruri dupa care trebuie sa te ghidezi si de care sa tii cont. De unele probleme m-am izbit chiar acum si din pacate nu am mai avut timp sa iau masuri”, spune Pescariu.
El crede, totusi, ca experienta pe care a avut-o ca sportiv conteaza foarte mult. „Eu am jucat la atat de multe turnee, astfel ca foarte multe lucruri le stiam dinainte. E normal insa ca la inceput lucrurile sa mearga putin mai greu, dar sper ca totul sa se repare la urmatoarele turnee pe care le voi organiza”, spune Pescariu.
Chiar daca organizeaza un turneu de tenis cu premii totale in valoare de 25.000 de dolari, Pescariu afirma ca in total, el si investitorii au cheltuit aproape 100.000 de dolari. E vorba de cheltuielile cu masa, cazarea si transportul sportivilor care participa la turneu. Intrebat daca un asemenea turneu poate sa aduca profit, Dinu Pescariu a oferit un raspuns pozitiv, dar s-a declarat sceptic in privinta unor castiguri la actualul turneu.
„Profitul nu poate sa vina de la inceput, pentru ca intotdeauna apar cheltuieli inevitabile, de care nu stiai inainte. Eu nu am plecat de altfel la drum cu speranta ca voi castiga altceva decat experienta de pe urma acestui prim turneu”, sustine Pescariu. Practic, orice organizator de astfel de turnee trebuie sa respecte regulile stabilite de Asociatia Internationala de Tenis. In acest fel, cheltuielile unui organizator de turneu inscris in circuitul ATP si ale celui care organizeaza un turneu de tip challenger sunt aceleasi.
El spera ca incet, incet problemele cu care se confrunta Romania vor disparea, iar pozitia sponsorilor va fi cu totul alta.
Dinu a avut curajul sa organizeze un turneu de tenis in acelasi timp cu derularea unuia dintre cele patru turnee de Grand Slem. In plus, premiile oferite la turneul de la Bucuresti sunt cele ale unei competitii de tip satelit. Diferenta dintre Bucuresti si Paris in privinta castigurilor puse in joc este de aproximativ noua milioane de dolari.
„Organizarea unui turneu cu castiguri de 25.000 de dolari inseamna pentru mine realism. Acest turneu este cel mai util lucru pentru tenisul romanesc, iar pentru mine, care sunt la inceput de drum, este practic cel mai realist lucru pe care puteam sa-l fac”, spune Pescariu.
„Eu am vrut sa incep cu acest turneu dupa care incet, incet sper sa cresc si sa organizez o competitie cu premii mult mai mari”.
Dinu spune ca fara sponsori nu se poate face mai nimic. „Este foarte dificil sa reusesti sa convingi un sponsor sa vina alaturi de tine, mai ales in Romania”.
El explica faptul ca la turneul de la Bucuresti participa in general jucatori care nu au reusit sa intre pe tabloul principal de la Roland Garros. „Din punctul meu de vedere, turneul de la Bucuresti este unul valoros si nu cred ca ne putem plange de o concurenta cu cel de la Paris”.
Tanarul manager afirma, de altfel, ca strategia avuta in vedere in momentul in care s-a hotarat sa organizeze acest turneu a pornit de la faptul ca jucatorii eliminati de la Roland Garros aveau dreptul sa participe la turneul de la Bucuresti. „Daca programam concursul la alta data, nu cred ca mai aveam jucatori din primii 200 in topul ATP”.