Fostul ministru al Sănătăţii şi actual preşedinte al comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, a mulţumit, în cadrul videoconferinţei Profit Health.forum, corpului medical pentru efortul făcut anul trecut în combaterea pandemiei de Covid-19 şi a arătat că în prezent vede, cu durere, cum din eroi aceştia au ajuns ”asasini”. Fostul ministru a făcut astfel aluzie la scandările celor care protestează faţă de măsurile impuse de autorităţi.

”Am putut trece peste un an foarte foarte greu. Astăzi mă uit oarecum cu durere, când văd că din eroi am ajuns asasini. Mă uit cu durere când ştiu că toţi, cu mâinile goale, fără echipamente, fără materiale sanitare, fără teste, doar cu perspectiva la orizont a unui vaccin, au fost acolo”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: 80% dintre manageri nu au ce căuta acolo

Acesta a recunoscut însă că sistemul medical are nevoie de ”un declic”, iar implicarea politicului trebuie eliminată.

”Haideţi să recunoaştem că sistemul medical românesc, că este minister, că este în subordinea autorităţii locale, beneficiază de consilii de administraţie mai puţin profesioniste, numite politic. La fel, nu mă feresc să repet, că 80% dintre manageri nu au ce căuta acolo. Haideţi să lăsam oamenii competenţi să conducă aceste unităţi medicale, haideţi să nu lăsăm politicul să infiltreze pe anumite aintese, pe anumiţi oameni, pentru a putea face un act medical de calitate”, a arătat preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, transmite news.ro

De la eroi, la “asasini”

Măsurile anti-COVID au scos oamenii în stradă. În mai multe oraşe din ţară oamenii au protestat pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de restricţiile impuse de autorităţi. Manifestanţii au scandat lozinci antiguvernamentale şi au cerut demisii. Unii dintre protestatari i-au numit ”asasini” pe medicii care depun eforturi zi di zi în salvarea cât mai multor vieți. Anul trecut, aceștia erau numiți “eroi”, iar lumea le era recunoscătoare pentru munca depusă.

Acestor proteste li s-au alăturat şi reprezentanţii AUR, care critică măsurile luate de autorităţi în contextul pandemiei şi cer ridicarea “de urgenţă” a restricţiilor anti-COVID.

Sute de protestatari nemulţumiţi de măsurile restrictive dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus au mărșăluit timp de mai multe zile pe străzile mai multor orașe cheie din România.

Sursă foto: Inquam Photos, Cristi Vescan