Nelu Tătaru a comentat, pe larg, la Digi24 subiectul carantinării impuse în unele localități sau județe. Fostul ministru al Sănătății este de părere că restricțiile ar trebui impuse după anumite studii. Tătaru susține că fiecare zonă ar trebui analizată în parte.

„Auzeam declarații la Ministerul Sănătății că sunt județe în care nu știm ce se întâmplă. E grav!”, spune fostul Tătaru.

„Degeaba închid sau carantinez un oraș dacă în interior nu verific dacă sunt respectate niște reguli, și aceste reguli aduc după ele și o scădere a numărului de cazuri, tocmai prin scăderea transmiterii în comunitate. Sunt anumite studii – care erau făcute, cel puțin anul trecut – în care vedeam ce însemnau evenimentele private, ce însemnau locurile de muncă, ce însemna transportul în comun, ce însemna mobilitatea pentru școală”, a declarat Nelu Tătaru.

În opinia sa, toate aceste lucruri, analizate pentru fiecare localitate în parte, ar fi dat și măsura restricțiilor impuse.

Nelu Tătaru cere o analiză clară a situației

„Cred că aici ar trebui să revenim, să analizăm fiecare loc în parte. Spunea undeva, cred că la o televiziune, săptămâna trecută, în care citeam pe burtieră – niște declarații la Ministerul Sănătății – că sunt județe în care nu știm ce se întâmplă. E grav! Coborâm în teren, mergem în județul acela și vedem ce se întâmplă”, a punctat fostul ministru.

Măsurile dure anti-COVID au scos oamenii în stradă. În mai multe oraşe din ţară oamenii au protestat pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de restricţiileimpuse de autorităţi. Manifestanţii au scandat lozinci antiguvernamentale şi cer demisii. Acestor proteste li s-au alăturat şi reprezentanţii AUR, care critică măsurile luate de autorităţi în contextul pandemiei şi cer ridicarea “de urgenţă” a restricţiilor anti-COVID.

Sute de protestatari nemulţumiţi de măsurile restrictive dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus au mărșăluit luni seara pe străzile mai multor orașe cheie din România.

FOTO: INQUAM/George Calin