Antrenoarea are încredere că ”ideea” o să prindă la publicul din România, în condițiile în care, în prezent, multe săli de sport dezvoltate pe piața locală nu au instructori certificați sau programele de antrenamente sunt foarte vechi. ”În primăvara acestui an, lansez al doilea modul de Ultimate Pilates, destinat tuturor celor care vor să devină instructori certificați. Este un curs intensiv de formare organizat de Lady Fit Gym, unde fiecare cursant o să învețe secretele acestei discipline, care combină în mod inedit conceptele de fitness funcțional cu cele clasice de Pilates, fiind totodată una dintre cele mai de success metode comerciale: beneficiu economic pentru anagajator și instructor”, declară Cori Grămescu. A luat această decizie după ce primul modul, lansat în toamna anului trecut a atras un număr considerabil de participanți.
”Ultimate Pilates level 2” păstrează elementele de siguranță și principiile de bază care stau la baza metodei clasice, dezvoltată de Joseph Pilates, inventatorul exerciţiilor Pilates. Este o metodă destinată inclusiv clienților cu un nivel mediu de rezistență, care știu deja să își controleze mișcările corpului și cunosc exercițiile ”Ultimate Pilates level 1”. Metoda vizează toți mușchii corpului, diferența față de primul nivel fiind, în special, legată de intensitatea la care se lucrează și de provocarea adusă de varietatea exercițiilor. În plus, publicul țintă este foarte variat: de la adolescenți până la seniori.
Cei care sunt interesați și de primul modul, dacă nu au reușit să-l urmeze anul trecut, o pot face de această dată. Taxa de participare este de 150 de euro (plus TVA) pentru fiecare dintre cele două module Ultimate Pilates. În cazul în care participații vor să urmeze ambele cursuri vor beneficia de un discount de 50 de euro, adică vor plăti 250 euro (plus TVA) pentru ambele module.
Toți participanții vor primi suport scris și video, precum și o diplomă la sfârșitul cursului. De asemenea, toți cei care se înscriu la curs trebuie să aibă cunoștințe de anatomie (mușchi, oase, articulații, biomecanică), în acest sens urmând ca bibliografia să fie pusă gratuit la dispoziția lor, după ce se înscriu și achită cursul. Iar ca bonus, viitorii instructori de Pilates vor participa la un seminar de self-marketing având ca temă: “Cum să te vinzi ca instructor?”.
Mai mult, după terminarea cursului, absolvenții vor beneficia de consultanță din partea managerului general al LadyFIT, Cori Grămescu. Cursurile vor avea loc pe 21 și 22 martie 2013, în București, iar înscrierile se fac la cori@ladyfit.ro.
Grămescu a mai spus că piața românească are nevoie de instructori certificați și că este posibil ca anul acesta să asistăm la o schimbare în bine, în sensul că sălile de sport nu vor mai angaja instructori care nu au o diplomă recunoscută. Grosso modo,  dacă ar fi să se facă o comparație cu alte țări europene, România se află departe din mai multe puncte de vedere.
La noi, prețul mediu al unui masterclass – curs de durată scurtă: două până la patru ore, în care se exersează tehnici avansate, pentru trainer sau clienți fideli – este de 100 de lei, pe când în străinătate începe de la 20 de euro pe oră. Însă, diferența foarte mare vine din numărul de persoane participante la eveniment: la noi în jur de 30, în timp ce în străinătate poate ajunge și la 100 de persoane. Totodată, în străinătate, pentru a deveni instructor certificat într-un program cu licență, indiferent de disciplină, costurile sunt undeva între 350 și 700 de euro pe zi, pe când în România acestea nu depășesc 150 de euro, pentru un curs de o zi sau două.