Dieta cu cartofi prăjiți este un regim atipic de slăbire, însă rezultatele sale au fost demonstrate de medicii nutriționiști.

Dieta cu cartofi prăjiți durează aproape trei săptămâni consecutive. Este recomandat să facem sport zilnic și să ne hidratăm corespunzător în timpul acestui regim de slăbire.

Această dietă neobișnuită este bazată pe carbohidrați, așa că vom putea manca și paste și orez, nu doar cartofi prăjiți.

Dieta cu cartofi prăjiți. Ce trebuie să mănânci ca să arăți impecabil?

În prima zi, trebuie să mâncăm paste cu cașcaval, de preferat paste integrale. În următoarele două, trebuie să mâncăm orez cu legume congelate trase la tigaie, fără grăsimi.

Abia în zilele 4, 5 și 6 putem mânca cartofi prăjiți, cu ulei presat la rece, sau cartofi la cuptor. La sfârșitul primei săptămâni, putem mânca cât de multă carne de vită, curcan sau pește la grătar vrem.

În ziua 10, trebuie să mâncăm iaurt cu fructe, iar în ziua 11 revenim la preparatele din carne, însă gătite la cuptor, nu la grătar. În zilele 12, 13 și 14 mâncăm doar legume trase la tigaie, preparate la aburi sau la cuptor.

În ziua 15, mâncăm chifteluțe de legume, iar în ziua 16 putem mânca chiftele din carne. În ziua 17 mâncăm doar orez cu legume, iar în ultimele zile ale regimului neobișnuit mâncăm doar cartofi prăjiți.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea și pofta de mâncare, atunci continuă să citești! Mai jos ți-am pregătit o rețetă simplă de cartofi prăjiți cu brânză. Spor la citit!

Secretul cartofilor perfecți

Feta Greek Fries sunt versiunea mai ușoară și perfectă a cartofilor prăjiți cu brânză. Delicioasă, ușor de preparat, aceasta poate fi o garnitură perfectă, la orice oră, și care nu necesită mult timp de preparare, potrivit unui site de specialitate.

Cheia pentru a face cartofi prăjiți crocanți în cuptor este să înmuiați cartofii tăiați într-un castron cu apă înainte de a-i coace. Astfel, amidonul este îndepărtat și ajută cartofii să devină mai crocanți. După ce cartofii tăiați s-au înmuiat în apă timp de 30 de minute, uscați-i.

Ingrediente necesare pentru 4 porții de Feta Greek Fries

8 căni de apă
1 lingura oțet din cidru de mere
½ linguriță sare
1 ½ kg de cartofi curățați
2 ½ linguri ulei de măsline extravirgin
¼ cană brânză feta mărunțită
1 lingură oregano proaspăt, tocat mărunt
1 linguriță coajă de lămâie

Tăiați cartofii pai, așa ca pentru cartofi prăjiți. Puneți-i în oală, reduceți focul la mediu și fierbeți-i aproximativ 8 minute.

Scoateți apoi cu grijă cartofii și transferați-i pe un prosop curat de bucătărie, lăsându-i puțin să se usuce. Puneți-i apoi într-un castron mare și amestecați-i cu ulei.

După care puneți-i în tavă, într-un singur strat. Lăsați-i să se coacă până devin aurii și crocanți, în jur de 30 până la 40 de minute.

Între timp, amestecați într-un bol brânza feta, oregano și coaja de lămâie. După ce ați scos cartofii din cuptor, presărați peste ei amestecul de brânză feta.