Diana Șoșoacă, scandal uriaș în Parlament. A intrat cu forța în sala de ședință: S-a dat ordin să îmi fie strivit piciorul

Diana Șoșoacă, cunoscută pentru opiniile sale anti-mască, nu a fost lăsată să intre în sala de ședință din Senat din cauză că purta o mască neconformă. Chiar dacă este anti-mască, senatoarea poartă în instituțiile statului o mască din plastic care acoperă atât nasul cât și gura.

Cea care nu lăsat-o în sala de ședință este reprezentanta liberalilor, Laura Scîntei. Aceasta i-a reproșat senatoarei că masca sa de protecție este neconformă. La auzul refuzului, Diana Șoșoacă a răbufnit și a precizat că în Legea 55, cea care prevede purtarea măștii, scrie că trebuie să acopere gura și nasul și nu cum trebuie să arate masca.

“Arătaţi-mi în legea 55 articolul care spune cum trebuie să arate o mască. Spune că trebuie să acopere gura şi nasul. A mea acoperă gura şi nasul. Plus că eu am adeverinţă care mă exceptează de la purtatul măştii. Mă lăsaţi să intru sau nu?”, a răbufnit Diana Şoşoacă.

“Asta este masca pe care o am. Daţi-vă la o parte că nu sunteţi dvs poliţist”.

Senatoarea a refuzat masca pe care o poartă toți românii

Pentru ca schimbul de replici să nu denatureze, o persoană din staff-ul senatoarei i-a oferit o mască de protecție pe care toți oamenii o poartă, însă aceasta a refuzat.

“Nu, eu nu port porcăria aia. Nu spune în legea 55 cum trebuie să arate o mască. Masca trebuie să acopere nasul şi gura, a mea acoperă nasul şi gura. Nu mă interesează opinia dvs., d-na Scîntei”, a mai spus senatoarea

În replică, Laura Scîntei i-a spus că nu o va lăsa să intre.

Chiar dacă i s-a refuzat intrarea, după schimbul dur de replici Diana Șoșoacă a plecat din fața ușii sălii de ședință. Ulterior, senatoarea s-a întors însoțiță de avocatul său și a intrat în sala de ședință din Senat.

Acesta a forțat ușa comisiei, păzită de doi angajați ai Senatului, și a intrat cu forța în sală. Mai mult, Șoșoacă susține că „s-a dat ordin” să fie bătută.

Senatoarea a susținut că a forțat ușa pentru că angajații Senatului au vrut să îi strivească piciorul.