Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit despre obligativitatea purtării măștii de protecție. Potrivit acestuia, masca ar putea să nu mai fie obligatorie în anumite zone turistice.

Totodată, ministrul a mai precizat că restricțiile din întreaga țară urmează să fie ridiate gradual, iar masca de protecție este și ea un factor important. El a dat exemplu situația de pe litoral, unde românii, dar și străinii merg la plajă, iar masca de protecție ar putea reprezenta o mare problemă.

„Sigur că aceste restricții când o să fie ridicate gradual ne gândim și la aceste aspecte (n.r.: referitor la mască).

Din punctul meu de vedere când mergi la munte cu mască ne gândim sau nu dacă e în regulă. Să stai pe plajă, să intri în mare cu mască (…) ne gândim dacă este sau nu în regulă”, a spus Lucian bode.

Scăpăm de masca de protecție în această vară?

Ministrul de Interne a mai menționat că în momentul de față masca de protecție este obligatorie atât la mare cât și la munte, însă propunerea premierului Florin Cîțu privind relaxarea restricțiilor de la 1 iunie ar putea modifica acest aspect.

Astfel, românii ar putea da jos masca atunci când intră în mare, însă situația nu este atât de încurajatoare, în contextul în care, de obicei, la plajă, numărul persoanelor este destul de mare, ducând la aglomerație. Ministrul a mai adăugat că acest subiect este în discuție, iar deciziile concrete vor fi luate odată cu relaxarea graduală a restricțiilor la început de vară.

„Purtarea măștii este obligatoriu și în fața Ministerului de Interne, și pe plajă, și la munte. Sigur că atunci când premierul Florin Cîțu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca începând cu 1 iunie o parte din restricții să fie ridicate gradual, așa cum au fost și introduse, cu siguranță ne gândim și la acest aspect (la măștii pe plajă – n.r.), pentru că, în condițiile în care ajungi în vârful muntelui și porți mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toții, ne gândim dacă este sau nu în regulă.

Cu siguranță ce am văzut anul trecut la mare, om lângă om, nu poate fi încurajator.

Aceste restricții, gradual, sunt pe cale să fie ridicate: inclusiv masca în anumite condiții de distanțare poate fi luată în considerare”, a mai declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.