Diana Șoșoacă face ravagii în Parlament! Senatorii s-au încuiat de frica ei

Membrii Comisiei Juridice a Senatului au decis să încuie ușa sălii de ședințe în care se află pentru ca senatoarea Diana Șoșoacă să nu intre, așa cum a făcut în urmă cu câteva zile. Atunci, senatoarei i s-a interzis intrarea în sala de ședințe din cauză că nu purta o mască de protecție din material, ci una din plastic. La acel moment, Diana Șoșoacă a precizat că Legea 55, cea care prevede purtarea măștii de protecție, spune că aceasta trebuie să acopere gura și nasul, nespecificând cum trebuie să arate.

“Arătaţi-mi în legea 55 articolul care spune cum trebuie să arate o mască. Spune că trebuie să acopere gura şi nasul. A mea acoperă gura şi nasul. Plus că eu am adeverinţă care mă exceptează de la purtatul măştii. Mă lăsaţi să intru sau nu?”, a spus aceasta, marți.

Senatorii au solicitat Agenției Naționale de Medicamente și Dispozitive Medicale, dar și unei structuri din cadrul MApn, să verifice dacă masca de protecție a senatoarei Diana Șoșoacă este conformă cu normele sanitare de protecție împotriva coronavirusului.

Nu poartă tipul de mască purtat de toată lumea

Marți, o persoană din staff-ul senatoarei i-a oferit acesteia un tip de mască de protecție pe care toată lumea îl folosește, însă acesata a refuzat.

“Nu, eu nu port porcăria aia. Nu spune în legea 55 cum trebuie să arate o mască. Masca trebuie să acopere nasul şi gura, a mea acoperă nasul şi gura. Nu mă interesează opinia dvs., d-na Scîntei”, a mai spus senatoarea.

Chiar dacă i s-a refuzat intrarea, după schimbul dur de replici Diana Șoșoacă a plecat din fața ușii sălii de ședință. Ulterior, senatoarea s-a întors însoțiță de avocatul său și a intrat în sala de ședință din Senat.

Acesta a forțat ușa comisiei, păzită de doi angajați ai Senatului, și a intrat cu forța în sală. Mai mult, Șoșoacă susține că „s-a dat ordin” să fie bătută.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin