A fost scandal imens în Guvern în ultimele zile. Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să-l dea afară pe șeful CNAIR, Narcis Neaga. Ultimul nu a mai așteptat decizia și a decis să-și dea demisia.

Acum ies la iveală amănunte extrem de interesante despre acesta. Neaga a încasat doar în 2018, timp de 8 luni, 179.000 de lei, salariul de la conducerea Companiei de Drumuri.

Potrivit declarației sale de avere de pe site-ul CNAIR, publicată luna trecută, Narcis Neaga a menţionat la venituri realizate în 2018, suma de 179.000 de lei ca salariu de director general CNAIR.

Acesta a fost renumit în funcţie în mai 2018, astfel că veniturile sunt aferente celor opt luni cât a fost la conducerea companiei.

În plus, Narcis Neaga a mai câştigat 16.190 de lei pentru funcţia de consilier al ministrului Transporturilor, 40.575 de lei ca membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București și 4.584 de lei ca membru în Consiliul de Administrație al CNAIR.

Potrivit declarației de avere, Narcis Neaga are un teren intravilan de 1.237 mp în Tuzla, Constanța, două apartamente (în Sibiu și București) și două case de vacanță în Avrig, Sibiu.

Narcis Neaga nu a trecut în declaraţie mașini sau conturi bancare, dar a menţionat că are un credit de 203.000 lei la bancă, scadent în 2020.

„Am decis să renunț la funcție! Având în vedere importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei romanești și faptul că pentru a reuși să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună-credință și de colaborarea necondiționată a tuturor factorilor de decizie din România, precum și în urma unei discuții pe care am avut-o cu Președintele Consiliului de Administrație, Costin Mihalache, am decis să renunț la funcția de Director General al CNAIR S.A”, a anunțat Narcis Neaga.