Viorica Dăncilă, fostul premier al României, vine cu o declarație, în replică, la ceea ce a spus ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Reamintim că ministrul a precizat că ea și Eugen Teodorovici trebuie să se prezinte la Parlament și să răspundă în fața unei comisii de anchetă. Cîțu susține că cei doi au creat un dezastru economic în 2018, cu OUG 114.

Ca răspuns, Dăncilă susține că ministrul nu spune adevărul și că de fapt el fusese chemat în fața Parlamentului și a refuzat să vină. Fostul premier a precizat că nu îi este teamă să se prezinte la Parlament și este de părere că OUG 114 a adus foarte multe lucruri bune României.

„Iar aduce în spaţiul public informaţii lipsite de adevăr. Domnul Cîţu a fost chemat în faţa Parlamentului şi nu a vrut să vină. Asta spune multe despre dânsul. Mai mult decât atât, dl Cîţu a fost invitat de fostul ministru al Finanţelor la o discuţie cu cifrele pe masă. Nu îmi este teamă să vin în Parlament să discut despre OUG 114, pentru că a adus multe lucruri bune. A mărit salariile din construcţii, a plafonat preţul la gaze, astfel încât să putem proteja populaţia de facturi foarte mari la gaze, lucruri foarte bune. Dar dl Cîţu este învăţat să facă doar lucruri mai puţin bune pentru România, aşa că este normal ca orice lucru bun să îl atace. Eu ştiu un lucru. Că de la a doua cea mai mare creştere economică din UE pe care a avut-o România când eram noi la guvernare, dl Cîţu ne-a dus spre criză, lucru care se desprinde din declaraţiile dânsului.”, a declarat Viorica Dăncilă pentru DC NEWS.

Viorica Dăncilă susține că actualul Guvern este lipsit de viziune

Pe de altă parte, Dăncilă a ținut să sublinieze și împrumuturile uriașe făcute de actualul Guvern în doar 3 luni de la învestire.

„Noi am împrumutat 89,7 miliarde de lei în trei ani, dl Cîţu a împrumutat 40 de miliarde în 3 luni, fără transparenţă. Nu găsim banii ăştia nicăieri. Cred că prin aceste afirmaţii, dl Cîţu vrea să atragă atenţia în direcţia greşită. Vrea să ducă în derizoriu ceea ce observă toţi românii, anume că Guvernul este lipsit de viziune şi că nu a luat nicio decizie bună pentru oameni. Sper să plece cât mai repede acasă!”, a mai spus Viorica Dăncilă.