Dezvăluiri teribile din India, una dintre cele mai afectate ţări de pandemia de coronavirus. De aici a ajuns pe toată Planeta şi varianta indiană care face acum ravagii.

Mii de oameni, în pericol de moarte

Mii de oameni sunt în pericol de moarte, deşi credeau că s-au vaccinat cu serul anti COVID. De fapt, acestora li s-a injectat o soluție diluată de sare și apă. Totul s-a întâmplat în mai multe centre false de vaccinare. Astfel, mii de oameni au primit doza crezând că se protejează împotriva COVID, dar nu a fost aşa, anunţă CNN.

Este vorba despre o înșelătorie elaborată pe scară largă prin care se vindeau vaccinuri false împotriva coronavirusului. Autorităţile din India au descoperit reţeaua şi au arestat mai mulţi medici și lucrători medicali, implicaţi în această operaţiune scandaloasă.

12 centre false de vaccinare

Cel puțin 12 centre false de vaccinare au fost în sau în apropierea centrului financiar Mumbai, în vestul statului Maharashtra. Este dezvăluirea făcută de Vishal Thakur, un înalt oficial al departamentului de poliție din Mumbai. „Foloseau apă salină și o injectau”, a spus Thakur.

Se estimează că 2.500 de persoane au primit vaccinuri false. Organizatorii au perceput o taxă pentru vaccin și au strâns aproape 28.000 de dolari din asta. „Am arestat medici. Foloseau un spital care elibera certificate false, flacoane, seringi”, a adăugat Thakur.

Până în prezent, 14 persoane au fost arestate sub suspiciunea de înșelăciune, tentative de omucidere culpabilă, conspirație criminală și alte acuzații. Pot apărea mai multe arestări pe măsură ce poliția continuă să investigheze alte persoane implicate în înșelătorie.

India a fost devastată de un al doilea val de coronavirus între aprilie și începutul lunii iunie, care a infectat milioane și a ucis zeci de mii la nivel național. După apogeul din mai, cazurile zilnice au scăzut încet, reducând presiunea asupra sistemului medical tensionat și permițând autorităților să-și intensifice programul de vaccinare.

Vaccinările false s-au administrat între sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie. Autoritățile au început anchetele după ce unele dintre victimele înșelătoriei, suspectând certificatele de vaccinare pe care le-au primit, au raportat-o ​​poliției. Acuzațiile sunt „cu adevărat șocante”, a declarat Înalta Curte din Bombay în dosar, îndemnând autoritățile de stat și locale să ia măsuri „pentru ca indivizii nevinovați să nu fie înșelați în viitor”.