Prețurile imobiliarelor au crescut, în ultimii patru ani, cu 42%, deși nici măcar jumătate din această creștere nu este justificată de scumpirea materiilor prime sau a costurilor cu forța de muncă. O spune Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Bancari din România, care face dezvăluiri incendiare despre ceea ce s-a întâmplat pe piața imobiliară, dar și predicții care ar trebui să ne îngrijoreze, în ceea ce privește prețurile, de exemplu.

Potrivit lui Guda, lăcomia fără margini a dezvoltatorilor imobiliari a făcut ca piața să se dergleze și urmează, inevitabil, o prăbușire a prețurilor, anunțată deja de scăderea cererii.

“ Prețul imobiliarelor a fost majorat în ultimii patru ani cu 42%, de două ori mai acceleratdecât era justificat de scumpirea materiei prime și creșterea salariilor. În al doilea rând, majoritatea companiilor( nr: dezvoltatoare) sunt îndatorate către bănci și furnizori, deci placa ‘nu ieftinim pentru că stăm pe cash’ este blaff. Se fac profituri nesimțite ascunse în alte chletuieli de exploatare , iar capitalul investit se dublează în doi ani”, a arătat Iancu Guda, într-un comentariu, pe Facebook.