Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, a postat pe o rețea de socializare modul în care PSD aruncă pe fereastră cu banii contribuabililor. Acesta dezvăluie în postarea sa cum ”gloata dragnista bugetofaga” ține pe bani publici peste 300 de angajați doar ca aceștia să taie frunza la câini.

”Se toaca zeci de milioane de lei anual cu plata a peste 300 de angajați ai vamii în birouri vamale care nu realizează NICI MĂCAR O OPERAȚIUNE de vămuire. Puteți crede asa ceva? Lăsasem un proiect de HG în 2016 pentru desființarea acestor posturi, proiect aruncat la cosul de gunoi de gloata dragnista bugetofaga, dupa ce reusisera sa-i pacaleasca pe naivii tehnocrati in 2016 ca e nevoie de ele,” a scris Gelu Diaconu.

Funcții peste funcții de conducere inființate fără nici o noimă doar pentru a toca bani, din salarii, din deplasări în țară dar bineînțeles și în străinătate, secretare, consilieri fără număr și șoferi pentru autoturismele care stau la dispoziție zilnic.

”Mai mult, au reusit sa-si pregateasca terenul si sa-i pacaleasca pe aceiasi tehnocrati sa infiinteze la nivelul aparatului central vamal o funcție complet inutila, de tăiat frunze la caini: cea de vicepreședinte. Apoi, dupa 2016, au mai infiintat si ei inca una de director general adjunct, la fel de inutila. Se toaca astfel lunar, numai pentru aceste doua funcții, mai mult de o suta de mii de lei pe salariile brute, deplasări în tara și în străinătate, secretariat, cabinet cu consilieri, șoferi si 3-4 autoturisme avute zilnic la dispoziție!!”, a mai adăugat fostul șef ANAF.

Acesta menționează că odată cu decapitarea tandemului Dragnea – Vâlcov, care dețineau până de curând puterea absolută în Romania, a ieșit la înaintare alt duo de șoc Orlando – Ostropel. Cei doi din urmă vor acum sa-și impună omul lor, în persoana lui Dorel Florea, în funcția de director general adjunct. Funcție a fost creată inițial, cu dedicație, pentru o unealtă a ”Reginei vămilor”, un anume Muțescu.

Concursul pentru ocuparea acestui post va avea loc pe 21 iunie și toți se vor bate pentru el cu scopul de a-și pune fiecare omul lui acolo.

”Cu toții, cei trei pilosi, Mutu, Nache și Dorel, se vor bate cu toate mijloacele din dotare la concursul din 21, luna aceasta, pentru ocuparea acestui post, cu scopul evident de a-și permanentiza rolul de sluga. Dacă nu ar fi un concurs regizat, nici unul dintre ei nu și-ar putea depăși conditia de semi-analfabeti profesional”, relatează în postarea sa Diaconu.

În tot acest timp asistăm neputincioși cum banii sunt cheltuiți fără rost și nimeni nu se sesizează.

”E strigător la cer și cu toții asistam neputincioși la dezmățul pe bani publici a hoardei pesediste. Aloooo, pe la parchete mai lucrează cineva? Dacă da, supravegheați acest concurs!!!”, a scris Gelu Diaconu în încheiere.