PSD stă pe un butoi cu pulbere. Este atacat din toate părțile, dar nu vrea să cedeze puterea. Ultimul atac vine din partea unui fost șef al ANAF și îl vizează direct pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Gelu Diaconu dă de pământ pur și simplu cu Teodorovici și îl umilește public după ce acesta şi-a anunţat intenţia de-a candida la alegerile prezidenţiale. Într-o postare pe Facebook, Gelui Diaconu i-a lansat lui Teodorovici o provocare şi 8 întrebări.

Fostul șef al ANAF îi propune lui Teodorovici să vina în orice studio TV împreună cu toți consilierii lui pentru a discuta despre problemele României în domeniul fiscalității și în special despre scoaterea Vamii din subordinea ANAF. ”O provocare si 8 intrebari pentru mascariciul Orlando “Cattani”! La cateva dintre ele oricum va raspunde in fata procurorilor DNA!

Daca partidul tot ii da voie sa umble liber printre oameni, fara sa-si ia tratamentul, si isi anunta candidatura la prezidentiale, il provoc pe Orlando “Cattani” sa vina în orice studio TV împreună cu toți consilierii lui (îl poate lua și pe celebrul Ostropel!) și sa discutam în fata națiunii despre orice subiect își dorește din domeniul fiscalitatii si in special despre scoaterea Vamii din ANAF. Eu ii promit ca vin singur, fără notite/Iphone/IPad, etc.

Dupa cum ati observat, ministrul-baietel ne asigura ca își continua „opera reformării” administratiei fiscale/vamale. Adica sa-si treaca Vama in subordinea lui directa (fapt nemaintalnit-vezi postarea precedenta).

Si, pentru ca niciodata nu indrazneste sa vorbeasca despre fiscalitate nici macar cu femeia de serviciu de la minister, iese public numai la televiziunile unde vorbește (bâlbâit) doar de unul singur.

Pana o sa raspunda curiozitatii procurorilor pe acest subiect, ii dau sa studieze din timp o parte din intrebarile pe care oricum nu le poate ocoli:

  1. Știe cuplul Orlando/Ostropel ca veniturile din taxe vamale sunt de cca. 1% din totalul veniturilor bugetare?
    2. Știe dl Orlando ca din acest 1% se virează la Bruxelles cca. 70% din suma colectata.
    3. Prin urmare, ce creștere de colectare pentru bugetul național poți obține făcând o structura stufoasa a vamii cu cheltuieli imense? Mai multe venituri s-ar colecta la buget dacă s-ar fiscaliza terasele frecventate de discotecari;
  2. Știe dl Orlando ca TVA-ul nu se mai colectează de către vama în statele UE? A făcut ceva pupila Ostropel pentru a ne conforma acquis/ului comunitar?6. Știe Cattani al nostru dâmbovițean ce munca uriașă presupune predarea-primirea creanțelor curente/urmaribile/executabile/la limita prescrierii din ANAF către vama? Și cui vor fi predate? Găștii lui Ostropel?
    7. Știe musiu Orlando ca 65% din traficul ilicit de țigări se face în țara noastră pe zona Politiei de Frontiera (fasie și frontiera intracomunitara cu Bulgaria) adică în afara birourilor vamale?
    8. Recunoaște public dl Orlando ca a avut repetate contacte cu o firma chinezeasca de tehnologie pentru „securizarea frontierei”, moment de la care vorbește insistent în public (mai ales la Antena 3) despre investiții în frontiera de sute de milioane de euro?”, a tunat Gelu Diaconu pe o rețea de socializare.