Cristoiu susține că în spatele schimbării premierului este un text scris de alții. Aceasta ar avea în spate un Liviu Dragnea cu epoleți. “PSD pregătește un congres de ochii lumii, adică un congres de confirmare a Vioricăi Dăncilă”, a atras atenția jurnalistul.

Jurnalistul consideră că moțiunea va trece, iar Viorica Dăncilă va dispărea de pe scena politică.

“Soarta ei este de dispariție definitiv din decor. PSD-ul mai are o problemă, de aia moțiunea de cenzură e un punct vital. Ea este premier, dacă acum s-ar vota un alt președinte de partid, iar vom avea dualitate și de aia zic că e mai bine să fie și premier și președintele partidului. PSD-ul ca să se salveze trebuie să cadă de la guvernare”, a afirmat analistul politic, potrivit mediafax.ro.

Cât privește votul la moțiunea de cenzură, Ion Cristoiu a ținut să sublinieze decizia UDMR în acest caz. “UDMR a anunțat că votează moțiunea de cenzură, o premieră, pentru că ei au votat întotdeauna cu PSD-ul în ultimii doi ani, pentru incidentul de la Valea Uzului. Mai țineți minte că am repetat că acolo e ceva în neregulă. Și acum se devoalează că această operațiune a fost pusă la cale de servicii”, a susținut jurnalistul.

Ion Cristoiu a subliniat că aritmetica parlamentară, conform căreia Opoziției îi mai lipsesc 20-30 de voturi pentru a dărâma Guvernul Dăncilă, ar trebui ignorată dacă în culise s-a pus la cale demiterea Executivului.

“Nu vă luați după aritmetica parlamentară, dacă e un plan de cădere a Guvernului, nu are nicio legătură cu aritmetica parlamentară, ne trezim că în dimineața aia că un grup de la PSD anunță oficial că pleacă la Pro România sau că votează împotrivă oficial”, a avertizat jurnalistul.

Cât privește situația din Republica Moldova, Ion Cristoiu a atras atenția asupra vizitei celor trei emisari – UE, SUA și Rusia – la Chișinău din 3 iunie, care a precedat criza politică declanșată câteva zile mai târziu, după alierea socialiștilor lui Dodon cu blocul pro european ACUM la guvernare. Jurnalistul a subliniat că de fapt scopul vizitei a fost semnalul executării oligarhului Vladimir Plahotniuc, liderul PD Moldova.

“Cei trei au decis ca reprezentanți a trei mari puteri, raderea lui Plahotniuc, nu au decis instalarea unui guvern, ci un guvern temporar(…) cele trei mari puteri au ajuns la concluzia, la care ajunsese și Rusia, și anume: pericolul numărul 1 îl reprezintă capturarea statului de către un domn Plahotniuc, care până acum a jucat teatru că el e cu americanii (…) Dacă începe hăituirea lui Plahotniuc de către băieți și FBI, s-ar putea să ajungă în România, pentru că ăla a fost omul nostru, a făcut foarte multe afaceri în România”, a avertizat Ion Cristoiu.