Codrin Ştefănescu a spus, miercuri, la România TV, care este adevăratul motiv pentru care Iohannis a refuzat cei trei miniştri.

” Nu-i pasă de absolut nimic, nu a trimis niciun fel de motivare vizavi de respingerea celor trei miniştri. Am înţeles că ţinuta lor nu este pe placul preşedintelui. Vreau să vă reamintesc cine sunt cei trei ministri pe care domnul Iohannis îi urăşte, aşa cum a urât-o şi pe Olguţa Vasilescu şi pe llan Laufer. Domnul Eugen Nicolicea, propunerea pentru Ministerul Justiţiei, este omul care în spaţiul public i-a atras atenţia de cel putin 100 de ori domnului Klaus Iohannis că încalcă Constituţia. Normal că îi stă în gât un astfel de om. Oana Florea, pe care am propus-o în locul Rovanei Plumb, este preşedinta FACIAS, organizatia care de ani de zile se luptă în spaţiul public pentru drepturile şi libertatile cetăţenilor din România. FACIAS este organizatia care a scos la iveală cele mai tenebroase abuzuri ale statului paralel. Normal că îi stă Oana Florea în gât. La fel şi Liviu Brăiloiu, care i-a atras atenţia că încalcă Constituţia şi în ping-pong-ul pe care l-a făcut cu şeful Statului Major de la Ministerul Apărării. Astea sunt motivele. Asta a fost declaraţia de presă de azi. Multe bâlbâieli legate de referendum şi multe înjurături la adresa Guvernării”, a declarat Codrin Ştefănescu la RTV.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri ca a transmis membrilor din PSD în scris refuzul său cu privire la propunerile pentru ministerele Justiției, Fondurilor Europene și Românilor de Pretutindeni.

„Înainte de sfintele sărbători de Paşti mi-au propus pesediştii o remaniere a acestui Guvern, nu pentru a face guvernarea mai bună, s-au certat găştile în interiorul PSD şi au venit cu trei propuneri: Nicolicea, Florea şi Brăiloiu şi le-am spus atunci că nu sunt de acord cu această remaniere, pentru că nu aduce nimic nou, bun. (…) Astăzi le-am dat pesediştilor refuzul meu şi în scris ca să înţeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Președintele a mai declarant că PSD a produs cea mai slabă guvernare, menționând că singurul subiect de care s-au ocupat social-democrații a fost justiția, realizând modificări în interesul lui Liviu Dragnea.

„PSD a produs cea mai slaba guvernare de dupa Revolutie: zero autostrazi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizari nimic, cu o exceptie. La modificari pe legile justitiei, codurile penale au lucrat mult si prost. Se pune întrebarea, retorica, de ce au lucrat pesedistii atata de mult si intens pentru subjugarea justitiei, pentru indoirea legilor justitiei? Raspunsul e cunoscut si clar: pentru a il scapa pe Dragnea de justitie, de asta lucreaza PSD de doi ani si jumatate, pentru că pentru PSD e mult mai important sa-i fie bine lui Dragnea decat Romaniei sau romanilor. Sigur, cum Dragnea si altii au probleme reale cu justitia, in Europa nu mai discuta nimeni cu ei. Cum Dragnea nu discuta cu Europa, PSD are impresa ca nici Romania nu mai trebuie sa fie aproape de UE”, a declarat președintele României.