Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit, marţi seara, cine este persoana care va încasa “cea mai grasă” pensie din România. Este vorba de nimeni altul decât de procurorul general, Augustin Lazăr, care în aceste zile se află în mijlocul unui scandal monstru. „La Lazăr e vorba de o pensie grasă de tot. Atenție: probabil că Lazăr va avea cea mai mare pensie publică din România”, a spus Tăriceanu.

Trebuie amintit că Augustin Lazăr își încearcă din nou norocul pentru a continua în funcția de procuror general. Ekl s-a înscris pentru un nou mandat de procuror general, chiar dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a demarat procedura de revocare din funcţie a acestuia.

De altfel, Tudorel Toader nu se ferește să îl atace pe Lazăr de câte ori are ocazia. Săptămâna trecută procurorul general a susținut interviul pentru obţinerea unui nou mandate. Momentul a fost extrem de tensionat, cei doi având un schimb acid de replici la finalul interviului. Lazăr chiar a făcut un comentariu care l-a iritat pe Tudorel Toader. „Sper ca această procedură să fie legală”, a spus procurorul general. În replica, ministrul Justiției a comentat: „Dacă nu, veţi contesta, cum aţi mai făcut-o”.