Deși în trecut a atacat-o destul de dur, acum Moise Guran are cuvinte de laudă la adresa Gabrielei Firea, despre care spune că va fi cu siguranță rivala lui Klaus Iohannis în alegerile pentru funcția supremă în stat. Acesta a spus că indiferent dacă va reprezenta PSD sau va candida independentă, actualul Primar al Capitalei va obține un scor bun pentru că este cel mai popular om din PSD. El a subliniat și faptul că Gabriela Firea cu siguranță va candida la prezidențiale.

Moderatoarea Realitatea Tv, Denise Rifai, l-a contrazis și într-un final a conchis că cel mai bine este să lăsăm timpul să ne arate cine va avea dreptate. Interesant este că Moise Guran pare să o suțină acum pe Gabriela Firea, după ce în trecut era extrem de critic la adresa ei, în ciuda unei relații apropiate care îi lega.

„Eu nu cred că Dragnea va candida la președinție. A început ruptura între Dragnea și Tăriceanu. Sper că Tăriceanu nu va ajunge niciodată președintele României, nu îl văd un candidat cu șanse. Eu cred că Gabriela Firea va fi candidatul PSD-ului chiar dacă va candida independent. E cea mai populară persoană din PSD.  Dacă Corina Crețu revine în România o reinventează pe Gabriela Firea”, a spus Moise Guran, la Realitatea Tv.

Conform unor surse media, primarul Capitalei a fost cea care l-a apărat pe Moise Guran, când conducerea postului Antena 3 a dorit să-l dea afară, atunci când era angajat în trustul Intact. Faptul că acesta a atacat-o, deși ea îl ajutase în trecut, a supărat-o foarte tare pe Gabriela Firea, care s-a plâns în mai multe cercuri că jurnalistul nu are caracter.